Foto arhiv

MEDOBČINSKI JESENSKI KROS 2011

06.10.2011

Zavod za šport Jesenice in Športna zveza Jesenice sta v športnem parku Podmežakljo tudi letos pripravila medobčinsko tekmovanje v krosu za šole iz občin Kranjska Gora, Jesenice in Žirovnica. Pravega tekaškega praznika se je letos udeležilo 252 tekmovalcev in tekmovalk od prvega do devetega razreda.
V lepem toplem vremenu so bili mladi tekači zelo borbeno razpoloženi. Najmlajši od prvega do četrtega razreda so tekli na 500 m razdalji, od petega do sedmega razreda so tekli na 1000 m progi. Enako razdaljo so pretekle tudi dekleta iz osmih in devetih razredov, med tem ko so fantje iz teh razredov tekli na 1500 progi. Če smo z udeležbo osnovnošolcev lahko zelo zadovoljni, pa se žal krosa tudi letos niso udeležili srednješolci (z izjemo enega tekmovalca!).
Po pravilih tekmovanja vsako šolo v posamezni kategoriji lahko zastopa največ po pet tekmovalcev. S tem je omogočen tudi enakovreden boj šol z manjšim številom učencev proti večjim šolam za pokal skupnega zmagovalca.
Organizatorji se zahvaljujemo osnovnim šolam Kranjska Gora, Mojstrana, Tone Čufar, Prežihov Voranc, Koroška Bela in Žirovnica, da so omogočile svojim učencem sodelovanje na krosu, posebej pa se zahvaljujemo vsem športnim pedagogom iz teh šol, ki so pomagali pri organizaciji tekmovanja.
- rezultati kros 2011

Branko Jeršin in Gaber Šorn
športni progami ZŠJ