Foto arhiv

SKOK V POLETJE 2012

24.6.2012

Zavarovalnica Triglav

Štiridnevna prireditev je za nami, uspešno smo izpeljali vse dni programa. Prvi dan je bil šolsko obarvan, saj se je iger v vodi udeležilo veliko število otrok jeseniških osnovni šol in Žirovnice. Petek 22.6.2012 je bil označen z začetkom 24 urnega plavalnega maratona, katerega se je v 24 urah udeležilo nekaj več kot 210 plavalcev. Kozli 99 so pri tem zbrali 1750 € in jih namenili opremi terapevtske sobe na OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice.

Sobotni program z zaključkom maratona je začinil nastop otroške plesne skupine, nato pa živa glasba s skupino Zahod. Ob 17:30 so se na preizkušnjo podali udeleženci 13. jeseniškega akvatlona, kateri so morali preplavati 1000 m in odteči 2 kroga po razgledni poti nad Jesenicami. Otroci so imeli precej lažje delo saj jih je čakalo 50 m plavanja in 2 kroga teka okoli bazena.

Nedelja 24.6. pa je bila visokoleteča, saj je bilo na sporedu tekmovanje v skokih v vodo. Pred tekmovanjem so skakalci in nekateri ljubitelji skokov organizirali tudi poučni seminar za skoke v vodo, na katerem sta imela glavno besedo g. Janez Obšteter in g. Beno Pahor. Skokov se je udeležilo 10 skakalcev. Vsi so imeli 3 obvezen skoke in 2 poljubna, tako da je za tekmo štelo kar 5 skokov vsakega skakalca. Poleg tekmovanja je bil tudi pester spremljevalni program: prikaz vadbe Fly Box, nastop skupine Arthem, pevski nastop Neže Witwicky in Maše Kocjančič.

Gaber Šorn
Zavod za šport Jesenice