Foto arhiv

MINI OLIMPIADA 2012 NA JESENICAH

19.9.2012

Že kar nekaj let zapored Jesenice v sredini septembra zaznamuje MINI CICIBANOVA OLIMPIJADA. Tako je bilo tudi letos. Ker je bilo sonce skrito za oblaki in je tudi malo rosilo, je zatočišče organizatorjem in sodelujočim nudila hokejska dvorana Podmežaklo na Jesenicah.

Pri organizaciji so moči združili: Zavod za šport Jesenice, Športna zveza Jesenice, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez s svojim sponzorjem SKB banko. Izjemno pomembno vlogo pa pri organizaciji vsako leto prevzamejo tudi dijakinje - bodoče vzgojiteljice iz Srednje šole Jesenice, ki vodijo animacijo otrok na posameznih postajah. Letos je več kot odlično sodelovalo 19 dijakinj in njihov sošolec pod vodstvom njihove učiteljice športne vzgoje Ivančice Adamek.

Organizatorji so najprej poskrbeli za otroke iz jeseniških vrtcev, sodelovalo jih je kar 320 po uri in pol aktivnosti na 10 postajah z različnimi orodji in vajami, so jih zamenjali otroci prvih in drugih razredov iz osnovnih šol Tone Čufar in Prežihov Voranc. Prišlo jih je 188. Torej smo tudi letos presegli mejo 500 udeležencev (bilo jih je 508). Obe skupini sta v uvodu spremljali tudi pravi olimpijski protokol s prihodom Olimpijske bakle, ki jo je v dvorano prinesel popularni Papi - maskota Mini olimpijad. Manjkala ni niti olimpijska himna in zastava, ter prisege športnikov, kot organizatorjev.

Ker je cilj prireditve, da so vsi sodelujoči tudi zmagovalci, so otroci dobili na koncu tudi skromno darilo sponzorja SKB banke in seveda pisno priznanje za udeležbo.

Branko Jeršin