Foto arhiv

HOKEJ - Team Jesenice : SV KalternHechte

5.11.2013, foto: Drago Cvetanovič

 

Po uspešnem sobotnem nastopu je sledilo novo nedeljsko srečanje za jeseniške hokejiste. Nedelje uspehov niso nosile, vendar pa so Železarji to pot verjeli v svoj uspeh. Po zmagi nad Triglavom je bila samozavest na visokem nivoju, Kaltern pa se je zdel nasprotnik, ki bo moral priznati premoč.

Jeseničani so bili boljši nasprotnik že v prvem delu srečanja. Več so napadali in več poskušali, zadetek pa dosegli z igralcem manj in to po tem, ko se je na led vrnil eden od dveh izključenih hokejistov. Aleš Remar je bil tisti, ki je s klopi za kaznovane sam krenil proti vratom Kalterna in brez težav zatresel mrežo. Druga tretjina je prinesla hitro poravnavo izida in nato trud Železarjev, da so ponovno prevzeli vodstvo. Po izredni podaji, ostri in natančni je David Sefič našel Miha Brusa, ki je še drugič poslal plošček nasprotniku v mrežo. Sledila je nova napaka v obrambi in še eno izenačenje izida, ki pa Jeseničanom ni spodrezalo krila. Novo prednost igralca več je izkoristil branilec Anže Zupančič.

Zadnja tretjina je bila zanimiva in je potekala v premoči Jesenic. Izredna disciplina v igri je povsem odvzela možnosti nasprotniku, ki je res redko prešel preko sredine igrišča. Premoč so Železarji kronali dobrih devet minut pred iztekom kazni, ko sta se z obrambo nasprotnika poigrala Aleš Remar in Sašo Rajsar, ki je s strelom iz neposredne bližine postavil končni izid tekme. Nekaj kasneje je ob igri z igralcem manj prečko stresel še David Sefič. Gosti so na koncu poskusili še s šestim igralcem in brez vratarja, izid pa je ostal nespremenjen.

Team Jesenice : SV KalternHechte 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 450. Sodniki: Fajdiga, Četranec, Lešnjak.

Strelci: 1:0 Remar (Svete, 16., SH1), 1:1 Deveri (Röggl, Moren, 21.), 2:1 Brus (Sefič, Židan, 34., PP1), 2:2 Deveri (Röggl, Kofler, 35.), 3:2 Zupančič (Svete, 39., PP1), 4:2 Rajsar (Remar, 51.)
Kazenske minute: Jesenice 10 (6, 0, 4), Kaltren 10 (2, 6, 2)
Streli na gol: Jesenice 44 (13, 19, 12), Kaltern 21 (8, 6, 7)
Team Jesenice: Pavlič, Boh, Svete, Zupančič, Remar, Rajsar, Manfreda, Berlisk, Jeklič, Brus, Dolinšek, Židan, Stan, Kozar, Lahajnar, Sefič, Bizalj, Jazbec, Hadžič, Sodja, Podrekar, Zajšek. Trener: Gorazd Rekelj.

Poglejte še:
- lestvica: http://www.teamjesenice.si/lestvica/
- razpored tekem in rezultati: http://www.teamjesenice.si/rezultati/
- ekipa: http://www.teamjesenice.si/ekipa/