Foto arhiv

HOKEJ - Team Jesenice : HK Celje

27.11.2013, foto: Drago Cvetanovič

Jeseničani so bili pred obračunom s hokejisti iz knežjega mesta velik favorit. Vendar pa se je med igralce očitno prikradlo podcenjevanje in dve tretjini je bil izid srečanja zelo tesen. Železarji so začeli napadalno in hitro zatresli mrežo nasprotnika. Po lepi podaji se je sam pred nasprotnim vratarjem znašel Aleš Remar in brez večjih težav prvič na srečanju zatresel mrežo. Nadaljevanje je bilo nezanimivo, brez pravih akcij in strelov. Vse do zadnjih minut prve tretjine bi Železarji lahko izkoristili tudi kakšno prednost igralca več, nov zadetek pa je z močnim in natančnim strelom z modre črte prispeval branilec Aleš Jeklič. Lepa prednost v drugem delu ni bila nadgrajena. Celje se je dobro upiral zasanjanim Jeseničanom in v power playu tudi znižal izid. Pred začetkom zadnje tretjine pa so se Jeseničani zbrali in v odločilni del krenili veliko bolj agresivno in napadalno. To je hitro obrodilo sadove. Po strelu Nejca Berliska je ploščico v gol preusmeril kapetan Miha Brus, ki se je pol minute kasneje lahko ponovno veselil svojega zadetka. Izkoristil je natančno podajo Urbana Sodja. Nekaj minut kasneje je udaril tudi tretji napad, akcijo pa je z zadetkom zaključil Nik Lahajnar. Le nekaj kasneje se je v gneči pred golom odlično znašel Urban Sodja, za piko na i visoki zmagi pa je poskrbel branilec Anže Zupančič, ki se je mimo branilcev Celja prikradel pred njihov gol in zadel nebranjen del mreže. Ob samem koncu so malo zapele tudi pesti, Jeseničani pa so na svoj račun vknjižili pričakovane tri točke.

Team Jesenice : HK Celje 7:1 (2:0, 0:1, 5:0)
Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 350. Sodniki: Škofic, Bohinc, Čamdžić.

Strelci: 1:0 Remar (Svete, 6.), 2:0 Jeklič A. (Berlisk, 17.), 2:1 Zupanc M. (Kastelic, Jezovšek, 33., PP1), 3:1 Brus (Berlisk, 46.), 4:1 Brus (Sodja, Berlisk, 47.), 5:1 Lahajnar(Jeklič A., Podrekar, 51.), 6:1 Sodja (Sefič, 52.), 7:1 Zupančič (Svete, Remar, 55.)
Kazenske minute: Jesenice 29 (0, 2, 7+20 (Sefič)), Celje 35 (8, 2, 5+20 (Klavžar))
Streli na gol: Jesenice 51 (15, 16, 20 ), Celje 31 (8, 13, 10 )
Team Jesenice: Boh, Vilman, Svete, Zupančič, Remar, Rajsar, Manfreda, Berlisk, Ejup, Brus, Sefič, Sodja, Stan, Jeklič A., Podrekar, Lahajnar, Zajšek, Rakovič, Kozar, Jeklič M., Hadžič, Jazbec. Trener: Gorazd Rekelj.

Poglejte še:
- video tekme: http://www.youtube.com/watch?v=jmEPykWAQDk
- spletna stran Team Jesenice: http://www.teamjesenice.si/