Foto arhiv

HOKEJ - Team Jesenice : HK Triglav Kranj

23.11.2013, foto: Drago Cvetanovič

Kar lepo število gledalcev je napolnilo severno tribune dvorane Podmežakla on gorenjskem derbiju v INL. Med seboj sta se prvič v tem tekmovanju spoprijeli ekipi Team Jesenice in Triglav Kranj. Železarji so na domačem ledu počasi, vendar zanesljivo stiskali in trli nasprotnika. Če v prvem delu še ni kazalo na visoko rezultatsko razliko, je ta skozi srečanje le naraščala. Jeseničane je na sredini prve tretjine v vodstvo popeljal Urban Sodja, prednost Železarjev pa bi bila lahko višja, če bi izkoristili prednost dveh igralcev več.

V drugo tretjino so Jeseničani krenili še nekaj agresivneje, nagrada, v obliki zadetka, pa je kmalu prišla. Za 2:0 je kapetan Miha Brus, le nekaj za tem pa je z natančnim strelom z modre črte zadel še mladi branilec Aleš Jeklič. Dva zaporedna prekrška gostov sta dala novo priložnost z dvema igralcema več, ki je bila izkoriščena v polni meri. Najprej je z razdalje zadel Žiga Svete, nato pa je bil pred golom nasprotnika spreten še Peter Bizalj. Zadovoljstvo na tribunah je preraslo v glasno navijanje ob koncu drugega dela, ko so se Železarji branili le s tremi igralci na ledu. Borbenost trojice in spretnost vratarja Jureta Pavliča je preprečila zadetek gostom.

Zadnjih 20 minut je bilo bolj mirnih. Že kmalu na začetku so gosti imeli ponovno dva igralca več an ledu in to polni dve minuti, a se izid ni spremenil. Mirno nadaljevanje je preraslo v zanimiv zaključek, ko sta Miha Brus in Jure Dolinšek preigrala obrambo Triglava in še šestič poslala plošček za hrbet vratarja gostov. Kmalu za tem je bil spreten še Jaka Podrekar, kranjski hokejisti pa so se pred kocem le veselili zadetka Jerneja Vodnjova.

Team Jesenice : HK Triglav Kranj 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 550. Sodniki: Lešnjak, Bohinc, Zgonc.

Strelci: 1:0 Sodja (Podrekar, Zajšek, 11.), 2:0 Brus (Dolinšek, Svete, 22.), 3:0 Jeklič (Zajšek, Podrekar, 24.), 4:0 Svete (Berlisk, Manfreda, 26., PP2), 5:0 Bizalj (Sefič, 28., PP1), 6:0 Dolinšek (Brus, 56.), 7:0 Podrekar (Svete, Zupančič, 57.), 7:1 Vodnjov (Logar, 58.)
Kazenske minute: Jesenice 16 (2, 8, 6), Triglav 16 (6, 4, 6)
Streli na gol: Jesenice 38 (11, 12, 15), Triglav 31 (5, 18, 8)
Team Jesenice: Pavlič, Boh, Svete, Zupančič, Remar, Rajsar, Manfreda, Berlisk, Jeklič, Brus, Dolinšek, Židan, Stan, Kozar, Lahajnar, Sefič, Bizalj, Jazbec, Hadžič, Sodja, Podrekar, Zajšek. Trener: Gorazd Rekelj.

Poglejte še:
- videoposnetek tekme: http://www.youtube.com/watch?v=akdFAbFM6ro
- spletna stran Team Jesenice: http://www.teamjesenice.si/