Foto arhiv

ŠPORTNI VIKEND NA KOPALIŠČU UKOVA - PLAVAJMO ZA OTROKE

6.8.2014

Na letnem kopališču UKOVA je bilo ob obeležju spominskega dne občine Jesenice zelo živahno. Različne športne aktivnosti so potekale od petka do nedelje. Občani so se pomerili v igranju vaterpola, plavanju na 50 metrov, skokih v vodo, igranju košarke in igranju nogometa na ročke. Hkrati pa je ponoči potekal plavalni maraton s skupnim naslovom Plavajmo za otroke. Med plavalnim maratonom so se zbirali prostovoljni prispevki, zbran denar pa se je po koncu prireditve namenil Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice. Denar se bo porabil za letovanje otrok na morju v otroškem letovišču Pinea Novi grad za otroke, kateri si sami ne morejo privoščiti počitnic.

V vseh treh dneh je bilo športno aktivnih 180 občanov, hkrati pa je celotno športno prireditev v treh dneh ob bazenu spremljalo več kot 300 obiskovalcev. Veseli nas, da so bili tudi naši najmlajši zelo aktivni v vseh športnih aktivnostih. Prizadevali si bomo, da naslednje leto na kopališče Ukova privabimo še več športno aktivnih občanov, kateri ob tem terminu ne preživljajo dopustov nekje na obali.

12 URNI MARATON - PLAVAJMO ZA OTROKE
Na nočnem plavalnem maratonu je plavalo 65 plavalcev, ki so skupaj preplavali 45,6km. Osnovna želja je bila, da je v bazenu ves čas plavalnega maratona aktiven vsaj en udeleženec. V povprečju je vsak udeleženec preplaval več kot 700m. Veseli nas, da so plavali mladi in starejši, posamezni športniki, s svojimi člani pa so bile zelo aktivne skupine tekaške sekcije Jesenic, curling kluba, košarkarskega kluba in ekipa Kozli99.

VATERPOLO: na turnirju v vaterpolu so sodelovale 3 ekipe, zmagala je ekipa ORKE.

TEKMOVANJE V PLAVANJU NA 50m
Tekmovanje v plavanju na 50metrov je potekalo v dveh konkurencah, osnovnošolski in absolutni. Najhitrejša sta bila Nik in v absolutni konkurenci Borut Brglez.

KOŠARKARSKI TURNIR 3:3
Za košarkarski turnir 3:3 v »ulični košarki« je bilo prijavljenih 8 ekip. Med vsemi ekipami je tekmovanje brez poraza zaključila ekipa DOMA OSTARELIH, ki je v tekmi za prvo mesto premagala ekipo ORKE z rezultatom 15:13

TEKMOVANJE V SKOKIH V VODO ZA NAJ LASTOVKO JESENIC
Za tekmovanje v skokih iz stolpa je bilo prijavljenih 13 skakalcev v osnovnošolski in absolutni konkurenci. Ocenjevali so se samo skoki na glavo. V osnovnošolski konkurenci je bil najboljši Štefan Sever, v članski konkurenci pa Jernej Klinar.

NOGOMET NA ROČKE
Celodnevni nedeljski turnir v igranju nogometa na ročke je potekal v različnih kategorijah. Na turnirju je sodelovalo več kot 30 igralcev.

Primož Samar