Foto arhiv

MINI CICIBANOVA OLIMPIJADA

17.9.2014

V Športnem parku Podmežakla je potekala mini cicibanova olimpijada, na kateri so sodelovali otroci iz jeseniških vrtcev in prve trijade osnovnih šol.

Tako kot se za vsako olimpijado spodobi, so se tudi te olimpijske igre pričele z otvoritvijo, nošenjem olimpijske bakle z zastavo in svečano olimpijsko zaprisego nastopajočih. Po otvoritveni slovesnosti so se nastopajoči pod vodstvom animatorjev dobro ogreli, nato razporedili po vadbenih postajah, kjer so se preizkusili v štirinajstih različnih spretnostnih in zabavnih nalogah. Na prireditvi je sodelovalo 510 otrok, 280 otrok iz vrtcev in 230 osnovnošolcev.

Cilj prireditve in olimpijskega gibanja je in mora biti vzgoja mladine s pomočjo športa. Celotna prireditev je potekala v olimpijskem duhu, duhu prijateljstva in fair playa. Na prireditvi so bili vsi nastopajoči zmagovalci, ob koncu prireditve pa so prijeli zaslužene medalje. Pri organizaciji celotne prireditve so kot animatorji na posameznih postajah sodelovali tudi dijaki Srednje šole Jesenice - vzgojiteljska smer z mentorico Marto Bajc, katerim se za izkazano pomoč najlepše zahvaljujemo!

Mini cicibanovo olimpijado za naše najmlajše so uspešno organizirali Zavod za šport Jesenice in Športna zveza Jesenice v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije.

Primož Samar