Foto arhiv

POLETNA NOČ NA KOPALIŠČU UKOVA

4.8.2015

Preplavali več kot 52 kilometrov

V soboto 1.8.2015 smo na kopališču Ukova organizirali prireditev »Poletna noč na kopališču Ukova«. Vse skupaj so začeli predstavniki društva Udarni val, ki so od 10:00 ure zjutraj organizirali tekmovanje v namiznem nogometu. Ob tem so pokazali veliko znanja v igranju namiznega nogometa, turnirja se je udeležilo 32 oseb, ki so med seboj tekmovali posamezno in dvojice. Nadaljevali smo s tekmovanjem v skokih v vodo, ki se ga je udeležilo 9 otrok in 4 odraslih. Pri odraslih velja omeniti legendo skokov v vodo g. Pina Aubra iz Italilije. Gospod pri 77 letih vedno pride na naša tekmovanja z veseljem, ob enem pa še vedno zelo dobro in lepo skače iz 10 m stolpa. Organizirali smo tudi koncert jeseniške pevke Anje Baš z bendom, ampak nam je nekoliko zagodlo vreme, tako da je bil koncert krajši, kot je bil sprva načrtovan.
rezultati skokov v vodo

Ob 20:00 uri pa se je začel 12 urni plavalni maraton. Zbirali smo prostovoljne prispevke za DPM Jesenice, kateri bodo zbrana sredstva (430,60 €) namenili za letovanje otrok v jeseniškem letovišču v Novigradu. Maratona se je udeležilo 59 oseb, ki so skupaj preplavali okoli 53 kilometrov. Prav vsem se za udeležbo najlepše zahvaljujemo, posebne pohvale gredo »nočnim« plavalcem, ki so pomagali poskrbeti, da je bil vseh 12 ur vsaj en plavalec v vodi. Udeleženci so preplavali različno, največ kar 10 km, najmanj pa samo 50m, kar niti ni pomembno, šlo je za dober namen.

V popoldanskih urah je Mladinski center Jesenice organiziral zanimive delavnice za najmlajše, kjer so starši lahko brez skrbi pustili svoje otroke, ter si brezskrbno ogledali tekmo skokov v vodo. Ves čas prireditve pa so bili na voljo tudi SUP – i, katere so nam posodili v podjetju: www.wasup.si

Gaber Šorn
Zavod za šport Jesenice

   

Poglejte še:
- Fotogalerija MCJ: Poletna noč na Kopališču Ukova