Foto arhiv

60 let Balinarskega kluba Jesenice

4.8.2015

Ob 60-letnem jubileju Balinarskega kluba Jesenice je bila v petek, 31. julija najprej slavnostna seja članov in gostov v dvorani Kolpern na Stari Savi. V uvodu je predsednik Miloš Nikolič orisal delovanje kluba in tekmovalne uspehe v šestih desetletjih. Za začetek tekmovalnega balinanja štejejo leto 1955. Ustanovili so klub in na predlog prvega predsednika Jožeta Dugarja v Bazi na Plavžu zgradili balinišče, ki je ustrezalo tekmovalnim pogojem. Začelo se je obdobje uspehov balinarskih ekip na različnih tekmovanjih, v državnih ligah in šest let v najbolj elitni super ligi. Za treninge in tekmovanja so zgradili štiri igralne steze, kasneje pa še pokrit objekt. Članom kluba so ob jubileju izrekli priznanje za delo in dosežene uspehe župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, podpredsednik Balinarske zveze Slovenije Miran Štupica in sekretar Športne zveze Jesenice Brane Jeršin.

Ob jubileju so zaslužnim članom podelili priznanja za uspešno dolgoletno organizacijsko in trenersko delo v klubu ter tekmovalne dosežke. Prejeli so jih : Stanko Pulec, Zdravko Pogačar, Dragomir Jokić, Stojan Sfiligoj in Jože Domevšek. Priznanji ob jubileju je klub dobil od Balinarske zveze Slovenije in Območne balinarske zveze Gorenjske.

V soboto, 1. avgusta, so na baliniščih v Bazi na Jesenicah organizirali tradicionalni, 53. balinarski turnir z udeležbo 14-tih ekip slovenskih balinarskih klubov. V uvodu so zbrane pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje podžupan Občine Jesenice Miha Rebolj, sekretar Športne zveze Jesenice Brane Jeršin in predstavnik Zavoda za šport Jesenice Primož Samar.

Zmagala je ekipa Premogovnika Velenje, druga je bila ekipa Balinarskega kluba Jesenice, tretja ekipa Tržiča in četrta ekipa Planine Kranj.

Janko Rabič