Foto arhiv

Predstavitev knjige mag. Viktorja Krevsla, »Etos trenerja« (izbor sestavkov, razmišljanj in dilem)

15.12.2015

V restavraciji Ejga na Jesenicah je 14.12.2015 Športna zveza Jesenice pripravila predstavitev knjige mag. Viktorja Krevsla Etos trenerja (Izbor sestavkov, razmišljanj in dilem). Poleg predstavnikov medijev se je predstavitve udeležilo tudi lepo število nekdanjih jeseniških športnikov in drugih gostov.

Športna zveza Jesenice je z izdajo knjige želela obeležiti avtorjev visok jubilej, saj je mag. Krevsel v začetku letošnjega junija praznoval svojo 80. letnico. Vsebino knjige je predstavil vodja projekta in urednik Branko Jeršin. Poudaril je, da se avtor že vrsto let ukvarja z etiko v športu, velik poudarek pa posveča trenerjem. Tudi izbor tokratnih tem je namenjen predvsem njim. V knjigi spregovori o poklicu trenerja, trenerjevi osebnosti, trenerjevih vrednotah, morali, osebnostnih lastnostih, avtoriteti, vlogi selektorjev, povezanosti kolektiva, strogosti, kritičnosti in še številnih drugih temah, s katerimi je povezano delo trenerjev. V drugem delu je urednik izbral nekaj še neobjavljenih sestavkov, kritičnih misli in dilem povezano z aktualno športno problematiko v Sloveniji. Na prošnjo mag. Krevsla je Branko Jeršin prispeval sestavek Trenerji so različni, ki je kot uvod v teme mag. Krevsla, temelji pa na urednikovih osebnih izkušnjah s trenerji.

V tretjem delu je objavljen dopolnjen seznam olimpijcev od Rateč do Rodin (vključno z zadnjimi ZOI v Sočiju). Narejen je tudi pregled dobitnikov najvišjih slovenskih športnih priznanj Bloudkovih nagrad iz območja nekdanje občine, ter seznam dobitnikov Gregorčičevih plaket, ki so bila najvišja športna priznanja nekdanje skupne občine.

Izdajo knjige sta finančno podprla tudi Fundacija športnih organizacij republike Slovenije in Olimpijski komite - Združenje športnih zvez Slovenije. Knjigo je na voljo na Športni zvezi Jesenice.