Foto arhiv

Podeljena priznanja športnikom in športnim delavcem za leto 2015

10.3.2016

V ponedeljek 7. marca 2016 je Športna zveza Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, Gledališčem Tone Čufar Jesenice in Olimpijskim komitejem – Združenjem športnih zvez, pripravila svečano akademijo. Na akademiji so bila podeljena priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez vsem gorenjskim športnikom,ki so v letu 2015 na mednarodnih tekmovanjih posegali po medaljah. Podeljeno je bilo 21 priznanj športnikom in dve priznanji trenerjema.

V drugem delu prireditve so zaslužena priznanja prejeli športniki iz jeseniške občine. Podeljenih je bilo 22 malih priznanj Športne zveze za uspehe na osnovnošolskih in srednješolskih državnih prvenstvih; 15 velikih priznanj Športne zveze Jesenice za uspehe na državnih prvenstvih v mlajših starostnih kategorijah. Podeljenih je bilo še 63 spominskih medalj športnicam in športnikom, ki so nastopali v ekipah, katere so prejele Malo oziroma Veliko priznanje ŠZ Jesenice.

Na prireditvi je bilo podeljenih še 7 BRONASTIH PLAKET ŠZ Jesenice, katere so prejeli: TIM PAHOR (JUDO), NIKA PLEČNIK (TAKWONDU), PETRA DRAGIČEVIČ IN TADEJ DRAGIČEVIČ (SANKANJE), NINA RUPNIK,KARIN PAZLAR, DENIS ČATAK (KARATE).

Dobitniki SREBRNE PLAKETE ŠZ JESENICE so bili: HDD Sij Acroni Jesenice (lanski članski državni prvaki v hokeju), NATAŠA MULEJ ROZMAN za dolgoletno igranje in prispevek k razvoju ženske košarke na Jesenicah; SABINA FELC za dolgoletno igranje in prispevek k razvoju ženske košarke na Jesenicah in TOMAŽ RAZINGAR za velik prispevek jeseniškemu hokeju.

ZLATE PLAKETE SO ZA VEČ DESETLETIJ DELA V JESENIŠKEM ŠPORTU prejeli:

  • TATJANA DVORŠAK ZA DELO V JUDU s poudarkom na judu oseb s posebnimi potrebami,
  • SERGIJ KRAJZEL za dolgoletno uspešno trenersko delo v judu na Jesenicah,
  • JANI GREGORIČ za dvajsetletno vodenje Sankaškega kluba Jesenice in številne odgovorne naloge v jeseniškem športu,
  • FRANCI FON dolgoletni plavalni trener, plavalni sodnik in dolgoletni izvajalec plavalnih tečajev, ki je kot pionir oral ledino na področju plavalnega opismovanja.

Podeljeno je bilo tudi posebno priznanje ADI SMOLNIKAR BEŠTER, udeleženki olimpijskih iger v Helsinkih 1952. To priznanje je bilo podeljeno z željo, da se malce pozno spomnimo izjemnih uspehov jeseniške gimnastike v preteklosti, katerih del je bila gospa Ada Smolnikar Bešter.

Branko Jeršin

Poglejte še:
- Podelitev priznanj športnikom - Jesenice za leto 2015, Foto: Marko Ambrožič