Foto arhiv

Mini cicibanova olimpijada 2016

23.9.2016

V Športnem parku Podmežakla smo na zadnji poletni dan v toplem sončnem vremenu uspešno izpeljali Mini cicibanovo olimpijado. Prireditev, ki v športni park vsako leto privabi vse otroke jeseniških vrtcev in prve triade osnovnih šol je namenjena zabavi in športu. Letos se je na prireditvi zbralo skupaj 567 otrok.

Otroci po uvodnem mimohodu olimpijske bakle in zastave podajo olimpijsko prisego, da bodo dan preživeli v olimpijskem »fair-play« duhu. Nato se na petnajstih postajah srečajo z različnimi športno - zabavnimi nalogami, se družijo in tekmujejo s samim seboj pod geslom »vsi smo zmagovalci«.

Vse nastopajoče je pozdravila župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger in predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije.

Ob tej priliki bi se za pomoč pri organizaciji celotnega dogodka radi zahvalili dijakom vzgojiteljske smeri na Srednji šoli Jesenice, Hokejskemu klubu HD Jesenice, Košarkarskemu klubu Jesenice, Smučarskemu klubu Blejska dobrava in Mojci Svetina za pomoč pri pripravi in izpeljavi celotne prireditve.

Zavod za šport Jesenice, Športna zveza Jesenice in regijska pisarna Olimpijskega komiteja Slovenije na Jesenicah obljubljamo, da se vidimo na Mini cicibanovi olimpijadi 2017.