Foto arhiv

Otvoritveni dan na kopališču Ukova

20.6.2018

V torek 20.6.2018 je vrata odprlo kopališče Ukova. V dopoldanskem času so se na vabilo Zavoda za šport Jesenice že tradicionalno odzvale tri jeseniške osnovne šole. Zbranih je bilo okoli 400 otrok petih in šestih razredov, katerim smo pripravili tekmovanje v plavanju in skokih v vodo. Pestro dopoldne na kopališču so popestrile tudi SUP deske Starboard iz podjetja wasup.si. Vsem zbranim učencem pa je reševalec iz vode pred pričetkom podal veliko koristnih nasvetov glede obiskovanja kopališč, varnosti in pravil obnašanja. Skupaj z učenci smo preživeli lepo dopoldne, ter naredili lep uvod v kopalno sezono 2018. Dogajanje se nadaljuje že v soboto 23.6.2018 z skoki v vodo in 23. jeseniškim akvatlonom.
Letošnje leto je na občinskem plavalnem tekmovanje pri petih razredih pripadlo OŠ Prežihovega Voranca, pri šestih razredih pa so to osvojili učenci in učenke OŠ Toneta Čufarja. Nagrade za najboljše plavalce in skakalce je prispevala Športna unija Slovenije v akciji veter v laseh!

Celoten program za kopalno sezono:
http://www.zsport-jesenice.si/info.php?id=razp&x=2018046

Vsem udeležencev otvoritvenega dne se zahvaljujemo za udeležbo na aktivnostih in jih vabimo na kopališče Ukova tudi v prihodnjih dneh.

Občina Jesenice Fundacija za šport Ministrstvo za zdravje Veter v laseh