Foto arhiv

Veseli december na Jesenicah

31.12.2018

Po Miklavževanju in prižigu lučk je na Jesenicah ponovno živahno. V Športni dvorani Podmežakla je drsalni klub pripravil drsalno revijo, s tridnevnimi prireditvami na Trgu Toneta Čufarja pa smo se poslovili od leta 2018.

Četrtek, 27.12.2018
MALA MORSKA DEKLICA BOŽIČNO NOVOLETNA DRSALNA REVIJA
Drsalni klub Jesenice je v času Božično - novoletnih praznikov pripravil tradicionalno drsalno revijo s skupnim naslovom Mala morska deklica in nam na ta način zaželel vse lepo v letu 2019.
Člani domačega drsalnega kluba Jesenice so nam v uro in pol dolgi zgodbi predstavili zanimivo zgodbo:
Nekoč na dnu morja je obstajalo eno kraljestvo. V kraljestvu je vladal kralj, ki je imel šest hčera morskih deklic. Deklice so prosti čas izkoristile, da odidejo na morsko površino in tam so gledale, kaj delajo ljudje v pristanišču.

Sobota, 29.12.2018
1. dan : SPREVOD ŠPORTNIKOV, koncert YUGO NOSTALGICA
Prvi dan novoletnih praznovanj na Trgu Toneta Čufarja je bil pester in zanimiv.
Pričeli smo s predstavitvijo jahanja konj brez sedla, katero nam je pripravila visokogorska kmetija Smolej - Uric iz Planine pod Golico, nadaljevali s plesnimi nastopi plesalk Plesne skupine Mojce Svetina. Vse prisotne je pozdravil novi župan občine Jesenice Blaž Račič, v mimohodu z lučkami in baklami po jeseniških ulicah pa so se predstavila jeseniška športna društva in klubi.
Prvi večer dogajanja pa smo zaključili s koncertom glasbene skupine Yugo nostalgica.

Nedelja, 30.12.2018
2. dan: OBISK DEDKA MRAZA, koncert PANDA
Drugi dan je Gledališče Tone Čufar za vse otroke pripravil pravljico, nato pa nas je obiskal Dedek Mraz, ki je s pomočjo Društva prijateljev mladine Jesenice obdaril vse zbrane otroke. Sledil je koncert priznane slovenske glasbene skupine PANDA, ki je poznana po čutnem slovenskem avtorskem popu in v kateri kot vokalistka nastopa jeseničanka Nina Bauman.

Ponedeljek, 31.12.2018
3. dan: SILVESTROVANJE, koncerta GHB banda a možda i nije in ŠEXPIR
Na že tradicionalnem silvestrovanju na Trgu Toneta Čufarja se je zbralo veliko občanov. Srečen in uspešen skok v novo leto 2019 je zbranim zaželel novi jeseniški župan Blaž Račič, zbrane pa sta zabavali jeseniški skupini GHB band a možda i nije in ŠeXpir.

Vsem občankam in občanom želimo veliko sreče, zdravja in uspehov v novem letu 2019!