Foto arhiv

MINI CICIBANOVA OLIMPIJADA 2019

25.9.2019

V času Evropskega tedna športa smo za vse jeseniške otroke iz vrtcev in prvih treh razredov osnovnih šol uspešno izvedli Mini cicibanovo olimpijado. Na dogajanju v Športnem parku Podmežakla se je zbralo 720 otrok.

Učenci podružnične šole iz Blejske Dobrave so ob zvokih olimpijske himne prinesli olimpijsko baklo in zastavo. Prisego športnikov je prebral bivši olimpijec - hokejist SIJ Acroni Jesenice Andrej Hebar. Vsi prisotni so obljubili, da bodo dan preživeli v duhu olimpijskega »fair play-a«. Po slovesni otvoritvi so dijaki vzgojiteljske smeri tretjih in četrtih letnikov Srednje šole Jesenice nastopajoče ogreli in pripravili za delo po vadbenih postajah.

Na vadbenih postajah so se otroci srečali z različnimi športno - zabavnimi nalogami, se družili in tekmovali s samim seboj pod geslom »vsi smo zmagovalci«.

Ob tej priliki bi se za pomoč pri organizaciji celotnega dogodka radi zahvalili dijakom vzgojiteljske smeri Srednje šole Jesenice, Športni zvezi Jesenice - regijska pisarna OKS na Jesenicah, Hokejskemu klubu HD Hidria Jesenice in Nogometnemu klubu Jesenice.

Ponovno se vidimo na Mini cicibanovi olimpijadi 2020!