Foto arhiv

Mini cicibanova olimpijada - osnovne šole

30.9.2020

V sredo, 30. septembra smo v Športnem parku Podmežakla pot posebnimi pogoji izvedli mini cicibanovo olimpijado tudi za učence prve triade jeseniških osnovnih šol.

Prireditev se je pričela z olimpijsko himno in mimohodom olimpijske zastave z baklo. Svečano zaprisego športnikov je podal dvakratni udeleženec olimpijskih iger, hokejist Marcel Rodman.

Učenci so bili ločeni in razdeljeni v več manjših skupin, vadba pa je hkrati potekala pred športno dvorano Podmežakla, na glavnem in pomožnem nogometnem igrišču. Celotnega športnega dogajanja se je udeležilo okoli 350 otrok, ki so pod skupnim sloganom »vsi smo zmagovalci« vadili na 8 različnih postajah.

Letošnja mini cicibanova olimpijada je bila zaradi korona virusa drugačna od prejšnjih. Pri izvedbi dogajanja smo upoštevali priporočila NIJZ. Prireditvi za otroke vrtcev in učence prve triade osnovnih šol smo organizirali ločeno.

Ob tej priložnosti bi se zahvalili Športni zvezi Jesenice z regijsko pisarno OKS in dijakinjam Srednje šole Jesenice, vzgojiteljska smer za pomoč pri izvedbi dogajanja.