Foto arhiv

Akcija »Osvajalec Španovega vrha 2021«

2.7.2021

osvajalec-spanovega-vrha-2021-0702.pdf

V letu 2021 Zavod za šport Jesenice že osmo leto zapored organizira akcijo »Osvajalec Španovega vrha«. Na vrhu priljubljene izletniške točke Španov vrh je postavljena vpisna knjiga, kamor se pohodniki vpisujejo preko celega leta. Na nočnem pohodu ob polni luni nato vsako leto podelimo priznanja pohodnikom, ki se na vrh povzpnejo vsaj 20x.
Priznanja se podeljujejo po sledečem principu:
- 20 in več vzponov - bronasto priznanje
- 40 in več vzponov - srebrno priznanje
- 60 in več vzponov - zlato priznanje

Po lanskem rekordnem letu, ko smo v celem letu zabeležili 12638 vpisov v knjigo, se tudi v letošnjem letu knjiga zelo hitro polni. Do 28.6.2021 smo zabeležili 5417 vzponov, kar pomeni povprečno 32 vpisov na dan, enega izmed kriterijev za priznanje pa je izpolnilo že 86 pohodnikov.

Prošnja glede uporabe uradne pešpoti:
V spodnjem delu poti na Španov vrh iz Planine pod Golico smo v sodelovanju z domačini, občino Jesenice ter Ragorjem postavili opozorilno tablo, kjer pohodnike naprošamo, da uporabljajo označeno pešpot za dostop. Za upoštevanje te prošnje se vam zahvaljujemo!

Opozorilo glede virusa Covid 19:
Svetujemo vam, da ravnate previdno, upoštevate razdaljo pri hoji in pri zadrževanju na poteh in vrhu, oziroma ravnate v skladu s priporočili NIJZ. Vpisna knjiga in pisalo sta lahko vir okužbe.

Vsem pohodnikom se zahvaljujemo za vpisovanje v knjigo.

Beležimo samo pohodnike, ki so že dosegli enega izmed kriterijev za priznanje.

Na Zavodu za šport imamo še nekaj priznanj iz preteklega leta. V kolikor le tega niste dobili nas kontaktirajte na: zsj.programi@siol.net ali 051 685 240