Foto arhiv

SPOMINSKI DAN OBČINE JESENICE - NOČ NA KOPALIŠČU UKOVA

sobota, 31.7.2021

Kljub deževnemu sobotnemu jutru so se oblaki nad letnim kopališčem Ukova v popoldanskem času razkadili in uspešno smo izvedli tradicionalno prireditev ob Spominskem dnevu Občine Jesenice, Noč na kopališču Ukova. Za otroke smo pripravili ustvarjalne in razvedrilne delavnice, obiskovalci so se preizkusili v šahiranju, balinčkanju (prstometu) in skokih v vodo. Za vse obiskovalce smo promocijsko pripravili predstavitev igre SUP polo. Ob tej priliki se zahvaljujemo podjetju Wasup za izposojo opreme.
Za dobro voljo in zabavo na kopališču do poznih večernih ur je poskrbela jeseniška glasbena skupina Arrow. Ob 20:00 smo pričeli s tradicionalnim plavalnim maratonom, Plavamo za otroke. Prvi plavalec na 12 urni vzdržljivostni preizkušnji je bil župan občine Jesenice g. Blaž Račič. Naša želja je, da vsak plavalec odplava svoj del poti, hkrati pa je v bazenu lahko večje število plavalcev. Na maratonu je sodelovalo več kot 100 rekreativnih plavalcev. Do 8 ure zjutraj je bil v bazenu ves čas aktiven vsaj en plavalec.
V času plavalnega maratona smo z zbiranjem prostovoljnih prispevkov zbrali skupaj 659,25€. Zbrani denar smo nakazali Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice za letovanje otrok na morju.

Ob tej priliki se zahvaljujemo vsem, ki ste si vzeli čas in nas ob občinskem prazniku obiskali na Letnem kopališču Ukova. V upanju, da se vidimo ponovno julija 2022.