Foto arhiv

Žogarija - Dnevi športa, Jesenice 2023

30.5.2023

»Žogarija je mednarodni projekt, ki že 18. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj - da nogomet in šport na splošno lahko izboljšata kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe med njimi samimi, v šoli, enako tudi v lokalnih skupnostih in širše.«

V Športnem parku Podmežakla je za otroke jeseniških vrtcev in prve triade osnovnih šol potekala zanimiva nogometno - družabna prireditev Žogarija. Mešane nogometne ekipe osnovnih šol Koroške Bele, Poldeta Stražišarja, Prežihovega Voranca in Toneta Čufarja so se pomerile v igranju nogometa in zabavnih igrah. V športno obarvanem dopoldnevu je bilo veliko zabave, vsi nastopajoči so bili zmagovalci.

Prvo mesto na nogometnem turnirju je osvojila ekipa rumenih iz Osnovne šole Toneta Čufarja, nagrado za fair-play pa so prijeli učenci OŠ Poldeta Stražišarja.

Ob nogometnem turnirju so bili za otroke iz vrtcev pripravljeni poligoni igranja nogometa, zabavne igre in delavnice varne udeležbe v prometu. Policija je predstavila svoja vozila in otrokom dajala informacije o prometni varnosti.
Posnetek dogajanja si boste lahko v jesenskem času ogledali na nacionalni televiziji.