Foto arhiv

2. JESENIŠKI VRATARSKI TABOR

avgust 2007

Hokejsko društvo mladi Jesenice je že drugič na začetku sezone organiziralo vratarski tabor. Letošnji tabor je bil posvečen začetku praznovanj 60 let Hokejskega društva Jesenice, katerega naslednika sta HD mladi Jesenice in HK Acroni Jesenice.

Po lanskem uspešnem sodelovanju s češko Goalie Academy International se je tokratno sodelovanje s to ugledno hokejsko akademijo, ki jo podpirajo takšne hokejske legende kot so Dominik Hašek, Peter Briza in še nekateri starejši vrhunski češki hokejski vratarji okrepilo. Vodja GAI Roman Višnjak je namreč jeseniški tabor uvrstil v svoj redni program, ki ga propagira po vsej Evropi. To je tudi lepo priznanje jeseniški hokejski šoli in jeseniškim trenerjem.

Na tokratnem taboru je sodelovalo 15 mladih vratarjev iz štirih slovenskih klubov in sicer iz HK Bled – Triglav, HS Olimpija Ljubljana, HK Celje in seveda iz HD mladi Jesenice. V petih dneh so opravili devet treningov na ledu, pet treningov v telovadnici ali na zunanjih igriščih, ter dnevno poslušali še predavanja dopolnjeno z analizo njihovih treningov. Ob češkem trenerju Romanu Višnjaku, ki je tabor vodil s pomočjo svojega asistenta Davida Višnjaka, so na treningih sodelovali tudi trenerji kluba organizatorjev pod vodstvom Eda Hafnerja. Organizacija tabora pa je bila na ramenih koordinatorja klubskih programov Braneta Jeršina.

Mladi vratarji so imeli tudi priložnost ogleda posebnega treninga, ki so ga imeli vratarji HK Acroni Jesenice Glavič, Kristan in Hočevar v okviru rednega programa priprav na novo sezono.

Izjemno naporen teden od 14. do 18. avgusta je mladim vratarjem udeležencem tabora prinesel obilo novih izkušenj, domači trenerji pa so na praktičen način osvežili svoje znanje, izmenjali izkušnje z uglednim mednarodno priznanim trenerjem.

Letošnji tabor so poleg kluba organizatorjev HD mladi Jesenice in češke Goalie Academy International podprli še Zavod za šport Jesenice, Športna zveza Jesenice in Hoteli HIT Alpinea, ki so nudili vrhunsko nastanitev udeležencev po zelo ugodni ceni.

Tabor se je zaključil s slovesno podelitvijo diplom udeležencem. Želja vseh sodelujočih je, da se tretji tabor v prihodnji sezoni ponovno izvede.