Foto arhiv

HOKEJ - tekma med dijaki - Jesenice : Radovljica

5.2.2008, Športna dvorana Podmežakla, foto Iztok Novak

TOKRAT BOLJŠI RADOVLJIČANI

V torek 5. februarja je bil v dvorani Podmežakljo pravi športni praznik. Hram jeseniškega hokeja so tokrat »zavzeli« dijaki srednjih šol iz Radovljice in Jesenic. Več kot 2000 se jih je zbralo na sedaj lahko rečemo že tradicionalnem hokejskem dvoboju srednješolskih ekip Radovljice in Jesenic Prvo srečanje je bilo pred štirimi leti na Bledu, pobudnik srečanja je bil takratni ravnatelj Srednje gostinske šole gospod Pogačnik, ki pa je žal prekmalu umrl. Zato se je tekma začela z eno minutnim molkom v njegov spomin.

Letošnje srečanje je bilo posvečeno tudi praznovanju 60. letnice jeseniškega hokeja in 50. letnici Srednje gostinske šole Radovljica. Ekipo Radovljice so sestavljali dijaki - hokejisti iz Ekonomske gimnazije Radovljica in Srednje gostinske šole Radovljica. Barve Jesenic pa so branili dijaki Gimnazije Jesenice in Srednje šole Jesenice. Vsi nastopajoči trenirajo in igrajo hokej v klubih na Jesenicah, Bledu ali Kranju. Tekma, ko igralci zastopajo svojo šolo je zato za njih resnični izziv. Zato so gledalci lahko resnično uživali v hitri, dinamični tekmi polni preobratov. Polne tribune navijačev so poskrbele za pravo navijaško vzdušje. Tekma se je končala s tesno zmago dijakov iz Radovljice z 9 : 8. Radovljičani so bili boljši tudi pri izvajanju kazenskih strelov. Tako so se maščevali Jeseničanom za lanski poraz.

Sicer pa so se dijakom med odmorom predstavile tudi dijakinje članice Drsalnega kluba Jesenice. Za pestro dogajanje pa so poskrbeli tudi predstavniki Mladinskega centra Jesenice, ki so predstavili svojo dejavnost, ter poskrbeli tudi za nagradno igro za gledalce. Na koncu je posebna žirija, ki so jo sestavljali profesorji izbrala tudi najboljša igralca tekme. Namreč Anže Kopitar (pred odhodom v NHL dijak Ekonomske gimnazije v Radovljici) je poleg pozdravov poslal tudi dve hokejski palici s svojim podpisom. Prejela sta jih Klemen KEIMAL iz ekipe Radovljica in Anže ZUPANČIČ iz ekipe Jesenic.

Na koncu lahko zapišemo, da je to športni dogodek, ki ga moramo negovati še naprej!

Vsi gledalci, kot tudi igralci na ledu so s svojim športnim obnašanjem resnično poskrbeli za pravi hokejski spektakel. Zahvala pa velja tudi vodstvom vseh štirih šol, ki so ponovno z veliko mere svoje podpore omogočili to srečanje. Posebej pa so se izkazali tudi športni pedagogi, ki so sodelovali pri organizaciji in seveda tudi učitelji, ki so spremljali svoje dijake na to tekmo. Vsem, ki ste kakor koli pomagali pri izvedbi te prireditve iskrena hvala!

Že sedaj pa velja tudi povabilo za srečanje v prihodnjem letu!

Branko Jeršin