Foto arhiv

JUDO

DP ZA KADETE IN KADETINJE

otvoritev tekmovanja Tino ne moremo zgrešiti Tina Jazbec telovadnice v Oplotnici
levo Lara - Sankaku, desno Tina Partizan Jesenice Fotoreporter Babič od leve; 2. mesto Tina Jazbec, 1. mesto Lara Gorenjak, 3. mesto Glorija Skledar  

V soboto 16.02.2008 je bilo v Oplotnici DP za kadete in kadetinje na katerem je nastopilo 118 judoistov iz triidvajsetih slovenskih klubov.

Judo sekcija Partizan Jesenice je imela na tekmovanju eno predstavnico, Tino JAZBEC, ki je bila tiha favoritinja za prvo mesto v kategoriji nad 70kg. Vendar pa ni šlo vse po načrtih. Že v prvi borbi z Glorijo Skledar iz Lendave je Jazbecova doživela hladen tuš in borbo po veliki napaki izgubila z wazarijem. V naslednji borbi med Glorijo Skledar in Laro Gorenjak iz Sankakuja pa je slednja suvereno zmagala. Ko je že kazalo, da Jazbecova v zadnji borbi nima nobenih možnosti z Gorenjakovo iz Sankakuja, ki je valilnica ženskega juda v Sloveniji, je po dobri minuti borbe Jazbecova s proti metom zadnjo borbo zmagala. Tako so imele vse tri tekmovalke po eno zmago, po točkah pa sta bile izenačene Gorenjakova in Jazbecova.

Če bi zmagovalko določili po medsebojnih borbah bi to bila Tina Jazbec vendar pa se je delegat odločil, da zmaga tista, ki je po kilogramih lažja. Tako je državna prvakinja postala Lara Gorenjak iz Sankakuja.

Tini Jazbec pa ostaja naslov podprvakinje in moralno zadoščenje, da je premagala državno prvakinjo.

Kat.: + 70 kg ( Št. tekmovalcev : 3 )
1. Lara GORENJAK JK SANKAKU - Celje
2. Tina JAZBEC JS PARTIZAN Jesenice
3. Glorija SKLEDAR JK KBV Lendava

zos