Foto arhiv

3. GOLMANSKI CAMP JESENICE - 2008

Na Jesenicah od 18.8. do 23.8. poteka golmanski kamp. Letošnji je že tretji zapored. Kamp organizirajo Hokejsko društvo mladi Jesenice, Zavod za šport Jesenice in Športna zveza Jesenice. In kadar na Jesenicah združimo moči je to porok za odlično organizacijo. Tokrat na campu sodeluje 21 mladih vratarjev iz Maribora, Ljubljane, Kranja, Bleda, Zagreba in Jesenic. Camp poteka pod okriljem češke Goalie Academy International, ki tudi letos pošilja na camp njihovega glavnega trenerja, vrhunskega strokovnjaka Romana Višnjaka. Jeseniški organizatorji so tako postali tudi sestavni del te priznane češke hokejske ustanove.
Treningi potekajo štirikrat na dan. Dvakrat so treningi na ledu, dvakrat pa na zunanjih terenih. Udelženci campa bivajo v Planinskem domu Pristava, kjer se osebje doma izjemno prizadeva, da fantje in tudi tri dekleta dobijo skozi izvrstno hrano tudi dovolj moči za vse napore. Ob češkem trenerju Višnjaku, ki ga kot asistent - snemalec treningov spremlja njegov sin David, sodelujejo še jeseniški trenerji: Bojan Brun, Drago Mlinarec, Edo Hafner, Roman Pristov, ter mlajši rod trenerjev, ki treninge izkorišča tudi za svoje izobraževanje: David Mlinarec, Aleš Perovčič, Primož Bohinc. Celotna organizacija in operativa je v rokah koordinatorja športnih programov na Zavodu za šport Jesenice Braneta Jeršina, pri organizaciji pa pomagata še Sašo Robič (prevozi) in Poldi Bizalj (skrb za igralce, ki sodelujejo na treningih kot strelci).
Omeniti velja še donatorje, ki so omogočili da deset mladih jeseniških vratarjev lahko tudi biva v Domu na Pristavi in imajo tako odlične predvsem pa enake pogoje kot gostje od drugod. Zato se zahvaljujemo donatorjem: TTIJ. d.o.o. Jesenice, TOP UNIMAT d.o.o. Jesenice, Asisti Bled, Plinstal d.o.o. Jesenice.
Prevoze med Pristavo in dvorano Podmežakljo pa izvajamo s kombiji PGRS Jesenice in Smučarskega kluba Jesenice.
Zahvala pa velja tudi delavcem Zavoda za šport Jesenice, ki skrbijo za dobre pogoje treningov na ledu.