Fair play kotiček

ZAČENJAMO S TEDNOM FAIR PLAYA NA JESENICAH

14.11.2011

Že lansko leto smo v novembru izvedli lepo sprejeto akcijo seznanja mladih s pomembnim elementom športa FAIR PLAY-em. Zavod za šport Jesenice je skupaj s Športno zvezo Jesenice in Hokejskim klubom Acroni Jesenice tudi letos pripravil teden fair playa na Jesenicah. Letošnja rdeča nit je odnos športnik - sodnik, gledalec - sodniki. Seveda pa bo ob tej temi govora tudi o prvilih športnega obnašanja širše.

Letošnji teden začenjamo v torek 15.11.2011 s predavanjem na to temo za učence osmih in devetih razredov osnovne šole Tone Čufar na Jesenicah. V sredo bo 16.11. bo predavanje in delavnica na to temo na osnovni šoli Koroška Bela, nato pa še v petek 18.11., ko bo FAIR PLAY gostoval še na osnovni šoli Prežihovega Voranca. Poleg strokovnih delavcev Zavoda za šport Jesenice, bo na vseh predavanjih sodeloval eden od priznanih slovenskih sodnikov, tako da se bodo mladi lahko pogovarjali in z njim izmenjali tudi mnenja na to temo.

Teden Fair playa se bo zaključil v torek 22.11.2011 na hokejski tekmi lige EBEL, kjer bodo udeleženci predvanj gostje HK Acroni Jesenice na tekmi z Medveščakom iz Zagreba.

Koordinator programov:
Branko Jeršin