Razpisi

10. KULTURNA MAVRICA 2016

V četrtek, 2. junija se v Športni dvorani Podmežakla pričenja KULTURNA MAVRICA 2016. Program prireditve:

MAVRICA PEVSKIH TALENTOV 2016

četrtek, 2. junij 2016, ob 19. uri, Športna dvorana Podmežakla
Več kot trideset mladih, ki se bodo na odru predstavili s popularnimi domačimi in tujimi skladbami, prihaja iz različnih krajev Slovenije: od Radovljice, Mojstrane, Visokega, Ljubljenje, do Metlike, Škofij, Otiškega Vrha, Ajdovščine, Šentjanža pri Dravogradu… Stari so od 7 do 19 let, tekmovali pa bodo v 4 starostnih kategorijah.
Gostja večera bo Eva Boto, zmagovalka Popevke 2016 na Dnevih slovenske zabavne glasbe. Pridružila se ji bo tudi Jeseničanka Anja Baš, ki se je slovenski javnosti predstavila tudi na letošnji Emi.
S projektom Mavrica pevskih talentov 2016 dajemo priložnost mladim, ki se ukvarjajo s petjem, da se javno predstavijo, dobijo nove izkušnje in seveda spodbudo za naprej. Zato vabljeni, da jih s spodbudnim aplavzom nagradimo v kar največjem številu! Vstopnine ni!
Projekt Mavrica pevskih talentov poteka v sodelovanju z Glasbenim studiom Osminka.

10. KULTURNA MAVRICA JESENIC, tradicionalna medkulturna in medgeneracijska prireditev

petek, 3. junij, ob 19. uri, Športna dvorana Podmežakla
Vabljeni na večer atraktivnega kulturnega programa različnih narodov in narodnosti z območja nekdanje skupne države, ki ga deseto leto zapored za vse občane Jesenic in širšo javnost z veliko zavzetostjo pripravljajo v domačih kulturnih društvih: KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, KŠD Bošnjakov BISER Jesenice, Makedonsko KD ILINDEN Jesenice, KŠD Hrušica in KPHŠD Vuk Karadžić Radovljica. Predstavili se bodo s folklornimi plesi, petjem, igranjem inštrumentov, deklamacijami… Dogodku se letos z nastopom na odru pridružuje tudi Albanska skupina mladih, ki so se poimenovali 'Shqiponjat'.
Po zaključku kulturnega programa si boste na stojnicah društev lahko ogledali zanimive predmete kulturne dediščine, z veseljem pa vam bodo v pokušino ponudili tudi svoje kulinarične dobrote.

sobota, 4. junij, jeseniške ulice in Športna dvorana Podmežakla
Med 17.30 in 18.30 uro v primeru lepega vremena spremljajte SPREVOD DOMAČIH IN GOSTUJOČIH FOLKLORNIH SKUPIN od Glasbene šole Jesenice do Trga Toneta Čufarja, od tam pa po Cesti maršala Tita skozi podvoz v Športni park Podmežakla.
Ob 19. uri vabljeni v dvorano na pester program gostujočih folklornih skupin iz Slovenije in Avstrije: FS ISKRAEMECO Kranj, Hrvaško KUD KOMUŠINA Škofja Loka, Makedonska FS KALINA Ljubljana, FD Lancova vas (Videm pri Ptuju) in Srbsko KUD Opanak iz Salzburga.
Sledil bo zabavni večer za vse sodelujoče v programu 10. Kulturne mavrice Jesenic in vse obiskovalce, ki si želite druženja in zabave - za dobro voljo bosta poskrbela tudi Hajni Blagne in Anka Čop.
Vabljeni na novo doživetje čara večkulturnega utripa! Vstopnine ni!
Organizatorji: Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice in ZKD Jesenice
Sponzorji: Gorenjski Glas, Radio Triglav, Damjan Design, Cvetličarna Zvonček, Foto Vidmar, Relief MarkoČerne.

Projekt Kulturna mavrica Jesenic 2016 omogočata Občina Jesenice in URSM (MIZŠ).