Razpisi

Svetovni dan teka

sreda, 7.6.2017

Morda niste vedeli, a tudi tekači imajo svoj praznik. »Global running day« bi lahko prevedli kot: »Zemlja teče«. Praznujemo ga na začetku junija. Na Koroški Beli bomo temu prazniku posvetili posebno pozornost.

V sredo, 7. junija, se bodo na športnem igrišču za osnovno šolo dogajale različne aktivnosti, katerih osnovna dejavnost je tek. Učenci in otroci, ki obiskujejo vrtec, ter njihovi vzgojitelji in učitelji nameravajo preteči vsak nekaj krogov. Športni klubi z Jesenic in okolice bodo predstavili svoje dejavnosti, devetošolci, ki letos zaključujejo s šolanjem, pa za najmlajše pripravljajo spretnostne igre, med katerimi se bo mogoče za simbolično nadomestilo okrepčati s sladoledom in osvežilnim napitkom. S tekmami v moštvenih športih bodo šolarji zaključili tekmovanje za naj športni razred.

Prireditelji z OŠ Koroška Bela vabimo starše in sorodnike ter ostale krajane in občane Jesenic, da se nam pridružijo pri tekaškem podvigu. S skupnimi močmi bi radi pretekli toliko, kot meri razdalja od Koroške Bele do najbolj oddaljenega naselja v Sloveniji – Benice v Prekmurju – in nazaj. S tem bi za 180 kilometrov izboljšali lanskoletni dosežek.

Namen teka pa ni postavljanje rekordov, ampak spodbujanje zdravega načina življenja in druženja ter v času individualizma dokazati, da posameznik s pomočjo skupine lažje doseže svoje cilje. V sredo, 7. junija, med 9. in 17. uro vabljeni na Koroško Belo, kjer bomo malo »zašvicali« in se »veliko fajn« imeli.