Razpisi

Program dogajanja na Kopališču Ukova

22.6.2020

Urnik obratovanja:
- kopanje - vsak dan v tednu od 10:00 do 19:00,
- jutranje rekreacijsko plavanje - vsak delavni dan od 9:30 do 11:00,
- večerno rekreacijsko plavanje - ponedeljek, sreda, petek od 19:30 do 21:00.

Program prireditev:
- Sobota, 4.7.2020, prireditev: Skok v poletje: tekmovanje v skokih v vodo, akvatlon, glasbeni nastop
- Sobota, 1.8.2020, prireditev: Noč na kopališču Ukova - Spominski dan občine Jesenice: nočni plavalni maraton, tekmovanje v skokih v vodo, akvatlon, glasbeni nastop

Program aktivnosti:
- 29.6.-10.7. in 3.8.-14.8.2020 - plavalni tečaj
- ponedeljek ob 14:00 - skoki v vodo za mlade
- torek ob 19:00 - vaterpolo (rekreativno igranje)
- torek in sreda od 14:00 do 16:00 - Mladinski center Jesenice: ustvarjalne, zabavne in družabne aktivnosti
- Preventivne delavnice Zdravstvenega doma Jesenice: 1.7., 6.7., 8.7., 14.7., 15.7., 20.7., 23.7., 29.7, 4.8. in 19.8.

Urnik obratovanja in program dogajanja na kopališču se lahko spremeni glede na vremenske razmere.

Letno kopališče ukova odpira vrata v ponedeljek, 22. junija:

Letno kopališče Ukova se odpre v ponedeljek, 22. junija in bo obratovalo po urniku kot doslej. Zaradi slabih vremenskih razmer bo kopališče odprto nekoliko pozneje od predvidenega odprtja, obratovalo pa bo predvidoma do 31. avgusta 2020. Obratovanje kopališča je odvisno od vremenskih razmer in vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe korona virusa.

Obiskovalce kopališča naprošamo, da upoštevajo priporočila NIJZ, ki bodo dostopna na vidnem mestu ob vstopu v kopališče. Vstopajo naj zdrave osebe, brez znakov bolezni, ran in vnetij ter upoštevajo higienske ukrepe kot so: minimalna razdalja 2m, razkuževanje rok, higiena kašlja, nošenje maske v zaprtih prostorih, obvezno prhanje ob vstopu v bazen, spiranje izločkov v sanitarije in ne v kopalno vodo ipd. Zaradi trenutno veljavnih ukrepov ni priporočljiva uporaba ležalnikov. Navodila se bodo spreminjala, trenutno veljavna navodila NIJZ so dostopna na tej povezavi: https://nijz.si/.../sport_bazeni.pdf

Obiskovalci so dolžni upoštevati tudi navodila kopališkega osebja in spoštovati kopališki red. Ob upoštevanju reda in ukrepov NIJZ bo na kopališče lahko vstopilo več obiskovalcev, sicer bo kopališko osebje primorano začasno zapreti kopališče do vzpostavitve higienskega reda. Letos se ukinja režim označevalnih zapestnic, vendar bo zato poostrena varnost na kopališču. Poleg dodatnega osebja bo kopališče varovala zunanja varnostna služba RIVAL, tudi v nočnem času.

Bazenska školjka je letos dokaj dobro popravljena, saj voda ne odteka več nekontrolirano. Za obiskovalce to pomeni nekoliko toplejšo vodo in hkrati skrb, da se voda ohrani čim bolj čista.

Program Zavoda za šport Jesenice sofinancirata: Občina Jesenice in Fundacija za šport.

Občina Jesenice Fundacija za šport
Športna zveza Jesenice Mladinski center Jesenice