Rezultati

KEGLJANJE

19.1.2010

Jeseniški kegljači - uspešni

Slovensko kegljanje je izjemno konkurenčno tudi v svetovnem oziroma evropskem merilu. Zato so tekmovanja v okviru Kegljaške zveze Slovenije v vseh kategorijah prava poslastica za vse številne ljubitelje tega lepega in zahtevnega športa, ki ima tudi na Jesenicah veliko tradicijo, kajti v letošnjem letu Kegljaški klub Jesenice praznuje 60 letnico delovanja. Pred kratkim smo poročali o odmevnem decemberskem tekmovanju za Pokal mesta Jesenic, tokrat pa še nekaj besed o izjemnih uspehih jeseniških kegljačev v zadnjem obdobju. December in del januarja sta namreč v bogatem koledarju tekmovanj v okviru KZS namenjena tudi državnim prvenstvom v različnih kategorijah. Uspehi v že izvedenih prvenstvih so za jeseniško kegljanje zelo veliki, ker pa bo v mesecu maju še nekaj priložnosti za osvajanje kolajn pa smo lahko že sedaj zelo veseli uspešne sezone, ki je komaj na polovici.

V članskem ligaškem prvenstvu prva ekipa Jesenic, ki je daleč najmlajša v 2. slovenski ligi zahod zaseda trenutno(približno na polovici tekmovanja) izvrstno 2. mesto. Izkušnje iz ligaškega dela, nastopi v izjemno kvalitetni konkurenci se nabirajo, tako da bo že prihodnje leto lahko cilj uvrstitev v 1. ligo povsem realen.

V mladinski konkurenci smo letos že osvojili tri medalje. Mladinska ekipa je v ekipnem državnem prvenstvu osvojila 3. mesto ( 1. Triglav 6923 kegljev, 2.Ljubelj 6836 in 3. mesto Jesenice 6807 kegljev). Bron je med 16 ekipami uspeh, čeprav so fantje potihem načrtovali tudi naskok na naslov prvaka. Še več smole pa smo imeli v kategoriji mladinskih dvojic, kjer sta Matjaž Vovk in Nik Medja za slabih 17 kegljev zgrešila naslov, bila na koncu tretja, na nehvaležnem četrtem mestu pa je pristala druga jeseniška dvojica Igor Čosič in Kristjan Mijatovič ( za prvim mestom sta zaostala za 20 kegljev). Zato pa je prišlo do presenečenja na državnem prvenstvu v mešanih dvojicah. Zlato in naslov prvakov sta osvojila Anja Bašek ( Pivka ) in Matjaž Vovk (Jesenice), kar je bilo zares veliko presenečenje. Škoda, da jeseniški klub ni mogel na tem tekmovanju računati na povsem jeseniško dvojico, kajti zaradi študijskih in hokejskih obveznosti na prvenstvu ni mogla nastopiti Anja Jeršin. Vendar je uspeh Matjaža Vovka zelo velik.

V nedeljo bo na Jesenicah ves dan potekalo Gorenjsko prvenstvo za mlajše kategorije, na katerem bo nastopilo tudi 5 mladincev, 2 mladinki iz domačega kluba, še posebaj pa se svojega drugega uradnega tekmovanja veselijo tudi dečki in deklice, ki pridno trenirajo v kegljaški šoli KKa Jesenice.

B. Jeršin