Rezultati

KONČANO GORENJSKO PRVENSTVO V KEGLJANJU ZA MLAJŠE KATEGORIJE

15.04.2010

V soboto 10.4. 2010 se je s četrtim tekmovanjem ( po Škofji Loki, Jesenicah, Tržiču in Kranju ) končalo letošnje posamično kegljaško tekmovanje v kategorijah : mladinci, mladinke, kadeti, kadetinje, satrejši dečki, starejše deklice, mlajši dečki- deklice skupna kategorija. Posamezne uvrstitve prinašajo tudi točke za najboljši klub v mladih kategorijah na Gorenjskem. Tokrat je najboljši klub Triglav iz Kranja, ki je osvojil 100 točk, Ljubelj iz Tržiča je osvojil drugo mesto z 92 točkami, tretje mesto so si priborili mladi tekmovalci Kegljaškega kluba Jesenice s 61 točkami, sledi K.I. Škofja Loka s 12, štiri točke pa so osvojili še kegljači iz Železnikov. Skupaj je nastopilo 52 tekmovalk in tekmovalcev iz petih gorenjskih klubov, kar pomeni da na Gorenjskem v klubih zel o dobro delajo z naraščajem.

Poglejmo še najbolše letošnje uvrstitve Jeseničanov :

Pri mladincihje Igor Čosič je postal gorenjski prvak za leto 2010 s 2303 podrtimi keglji (z odličnim povprečjem 575). Škoda je, da soostali štirje mladinci : Vovk Matjaž,Mavsar Aleš, Medja Nik in Mijatovič Kristjan izpustili zadnjo tekmo v Kranju in tako izgubili tudi možnost za visoko ekipno uvrstitev. Pri mladinkah je Anja Jeršin na zadnji tekmi v Kranju tekmovala poškodovana in za šestnajst kegljev izgubila tretje mesto, vendar je tudi četrto mesto lep uspeh (skupni rezultat 2052 /povprečje 513), Ana Lukežič, ki je s treningi pričela šele v oktobru pa je zasedla deveto mesto (1747 kegljev), vendar je prispevala v ekipno tekmovanje lepih 7 točk. V kategoriji starejših dečkov so jeseničani dosegli sledeče uvrstitve : Ajdin Čehajič je bil 5, Mulej Tim 6, Bilbija Tomaž in Benič Bahim pa sta bila s tekmo manj na zadnjih dveh mestih, vendar sta doživela svoj tekmovalni krst.Pri starejših deklicah je Nina Stanojevič, kljub temu da ji manjka nastop v Tržiču nastopila zelo pogumno in osvojila 3. mesto.V skupni kategoriji mlajših dečkov in deklic, pa sta svoje prve nastope na Gorenjskem prvenstvu zelo uspešno opravila Eva Indjiič, ki je osvojila srebrno medaljo in Hrovat Žiga pa bronasto, pohvaliti pa velja še Horvat Kristjana in Marka Medja, ki sta osvojila še četrto in peto mesto.

Kegljaško šolo v kateri so dečki in deklice od 8 do 14 leta (trenutno jih vadi 12) zelo uspešno vodi Marjan Žebre. Treningi potekajo v torkih in četrtkih od 15 do 16 ure, takrat se lahko še kdo priključi treningom kegljanja.

Branko Jeršin