Rezultati

SVETOVNO PRVENSTVO V BROOMBALU INNSBRUCK 2010

8.11.2010

Gotovo ste na urnikih hokejske dvorane Podmežakla že zasledili tudi broomball. Slovensko državno prvenstvo se je več ali manj do sedaj odvijalo sicer na naravnem drsališču Mlino Bled. V lanski sezoni, pa je reprezentanca Slovenije v broombalu prvič nastopila na Evropskem prvenstvu v Avstriji in za to priložnost nekajkrat trenirala tudi v dvorani Podmežaklo. V letošnji sezoni pa so broombolisti kar naši stalni gostje. Če še ne veste je to hokej v čevljih in s posebnimi palicami, loparček palice je trikotne oblike. Namesto ploščka se igra z žogo, ki je podobne velikosti kot je rokometna žoga. Goli za broomball so nekoliko večji. Ekipo sestavlja pet igralcev + vratar. Ta zvrst ledenega športa je zelo popularna v Kanadi, vedno bolj pa je razširjena po svetu. Pred svetovnim prvenstvom, ki je prejšnji teden potekalo v Innsbrucku je v Sloveniji gostovala ekipa svetovnih prvakov Kanada in se v dveh prijateljskih tekmah v dvorani Podmežaklo pomerila z ekipo Slovenije. Obakrat je seveda slavila ekipa Kanade, 3:0 na prvi tekmi in 6:0 na drugi, slovenski reprezentanti pa so dobili nekaj dragocenih izkušenj.

Povedati je treba, da so udeležbo slovenske reprezentance na SP v Innsbrucku ob nekaj donacijah posameznih podjetij in obrtnikov v glavnem financirali člani reprezentance sami.

Na Svetovnem prvenstvu se igra v moški konkurenci WC gold, moški konkurenci CC, ženski konkurenci WC gold in v mešanih ekipah CC gold.

Slovenija je v najboljši skupini moški WC gold osvojila 5 mesto, kar je za prvo udeležbo na svetovnem prvenstvu lep uspeh. Svetovni prvak je ponovno postala Kanada.

Rezultati slovenske reprezentance:
Italija : Slovenija 1:1,
Švica : Slovenija 0:0,
Slovenija : Kanada 0:6,
Slovenija : Nemčija 4:1,
Slovenija : Japonska 3:0.

V četrtfinalu prvenstva se je Slovenija pomerili ponovno z Italijo in žal izgubila s 4:1.

Fantje so se iz Innsbrucka vrnili zadovoljni in z novimi izkušnjami. Sezono pa bodo nadaljevali z domačim prvenstvom in tudi s treningi v dvorani Podmežakla.

Branko Jeršin