Rezultati

DP V JUDU - U20 in U15

10.4.2012

V soboto 07.04.2012 je bilo v Ravnah na Koroškem državno prvenstvo v judu za starostni skupini U15 in U20. V obeh starostnih skupinah je na tekmovanju nastopilo 278 judoistov iz tridesetih slovenskih klubov.

Judoisti Partizana Jesenice so dopolnili zbirko medalj po napornih pripravah na to državno prvenstvo, najbolje pa se je izkazala ženska zasedba.

Mladinci U20

Državnega prvenstva sta se udeležila brata Jakob in Urban KLOBČIČ, ki pa je bila zanju konkurenca premočna in sta tekmovanje zaključila v predtekmovanju.

Starejši dečki / deklice U15

V tej starostni skupini so se skoraj vsi tekmovalci judo sekcije že pred tekmo borili z odvečnimi kilogrami, to pa jim je pobralo nekaj moči in samozavesti.

Matic KOS je v kategoriji do 73kg osvojil sedmo mesto, Tim PAHOR je v kategoriji do 38kg za las zgrešil medaljo in na koncu zasedel peto mesto.

Pri zbijanju teže sta se najbolj veselili Bianca SOVILJ STOJKOVIČ in Janja RAZINGAR obe pa sta nastopili v isti kategoriji do 52kg. Na ves trud, ki sta ga vložili v trening pred prvenstvom se jima je povrnil v obliki medalje, Bianca SOVILJ STOJKOVIČ je bila tretja, Janja RAZINGAR pa je osvojila drugo mesto in postala podprvakinja pri starejših deklicah.

ČESTITKE VSEM

zos