Rezultati

TEK SVETOVNE HARMONIJE - PLAMENICA MIRU TUDI NA JESENICAH

10.9.2012

Tek svetovne harmonije je globalni štafetni tek s plamenico, ki simbolizira univerzalno stremljenje po bolj harmoničnem svetu. Letošnji tek je oziroma bo obiskal 100 držav, 6 kontinentov. Tekači bodo opravili pot 48.000 km.

V petek 7. septembra 2012 smo plamenico miru pozdravili tudi v jeseniški občini.
Plamenica je na Jesenice prispela iz sosednje občine Gorje. Pred Savskim mostom Pod Kočno so udeležence sprejeli predstavniki Zavoda za šport Jesenice, ki so tekače s plamenico spremili do muzejskega kompleksa na Stari Savi. Tam jih je pozdravil kot predstavnik Občine Jesenice direktor občinske uprave mag. Vitomir Pretnar. Mednarodni druščini tekačev se je tam pridružila tudi skupina tekačev iz naše občine, ki so jo sestavljali dijaki jeseniške gimnazije in ljubiteljski tekači iz jeseniške občine. Plamenico so po obveznem skupinskem fotografiranju tekači ponesli proti Kranjski Gori. Skupina dijakinj in dijakov jeseniške gimnazije je plamenico nosila do Hrušice, ostali jeseniški tekači pa kar do Mojstrane.

Koordinatorka teka za Slovenijo Jasmina Ridzi je Občini Jesenice in Zavodu za šport Jesenice, pred odhodom podelila tudi priznanje v obliki certifikata teka.

Mednarodna ekipa tekačev je bila navdušena tako nad sprejemom, kratkim a prisrčnim druženjem z jeseniškimi gimnazijci in tekači, prijetno pa jih je presenetil tudi mag. Vitomir Pretnar, ki je z njimi tudi tekel del poti.

Branko Jeršin