Rezultati

CURLING

11.10.2012

ČESTITKE OB BRONASTI MEDALJI NA EVROPSKEM PRVENSTVU SKUPINE C

Na Evropskem prvenstvu skupine C v curlingu je v moški konkurenci ekipa SLOVENIJE, ki je bila v celoti sestavljena iz članov Curling kluba Jesenice dosegla izjemen uspeh. V izjemni konkurenci reprezentanc z mnogo daljšo tradicijo curlinga, je bila vse do zadnje igre v igri celo za preboj v skupino B. Na koncu je ekipa osvojila izjemno tretje mesto in bronasto kolajno!

Ta izjemen uspeh so Jeseničani ZVONE SEVER, MATJAŽ PREZELJ,DOMEN ZALOKAR, MITJA DONOŠA dosegli v svojem drugem nastopu na Evropskem prvenstvu (Slovenija je sodelovala na prvenstvu drugič, obakrat pa so si reprezentančni dres člani CK Jesenice priborili na državnem prvenstvu –prvo leto, ter na spomladanskih kvalifikacijah spomladi). Impresiven je podatek, da se curling igra na Jesenicah tretje leto, zato je dosežek še toliko večji. Ob izjemni bronasti medalji pa še vse eno ostaja malce grenkega priokusa. Namreč zaradi znanih težav z jeseniško dvorano in ledom so pred tako pomembnim nastopom ostali praktično brez pravih težav. Nekaj treningov so opravili v tujini (Avstriji), ter v Zalogu. Ker gre za mlad klub,ki se financira izključno iz lastnih sredstev članov je to še toliko večji problem. A očitno je Curling klub Jesenice v katerem sestavu je tudi ekipa Modelov, ki je osvojila to prvo zgodovinsko slovensko kolajno v curlingu iz pravega testa.

ISKRENE ČESTITKE VSEM OSVAJALCEM BRONASTE KOLAJNE IN ČESTITKE TUDI VSEM ČLANOM CURLING CLUBA JESENICE, KI SO V SVOJEM LE TRI LETNEM DELOVANJU POSTAVILI POGOJE Z LASTNIM VOLONTERSKIM DELOM ZA TAKŠEN USPEH!

Športna zveza Jesenice in Zavod za šport Jesenice