Rezultati

Podelitev priznanj Športne zveze Jesenice za leto 2013

3.3.2014

V sredo 26.2.2013 je Športna zveza Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, Občino Jesenice in Gledališčem Tone Čufar Jesenice pripravila tradicionalno prireditev ob podelitvi priznanj Športne zveze Jesenice športnikom in športnicam, športnim delavcem za dosežke v letu 2013 oziroma za večletno delo v športu . Prijeten večer so popestrili ansambel Slovenski pozdravi, imitator Aleksander Pozvek , jeseniška pevka Eva Leskovšek in igralec Borut Verovšek .Prireditev je vodil Marsel Gomboc. V uvodu pa je pozdravni nagovor imel tudi jeseniški župan Tomaž Mencinger. Nekaj pozdravnih besed pa je športnikom namenil tudi predsednik Športne zveze Jesenice Janez Štojs .

Pregled letošnjih dobitnikov priznaj :

Mala priznanja Športne zveze Jesenice za dosežke športnikov v mlajših kategorijah in osnovnošolskih državnih prvenstvih so prejeli : JANA RAVNIK IN ANJA BALANTIČ ( Športno plezalni odsek PD Jesenice 1. In 2. Mesto na državnem prvenstvu cicibanke); ŠTEFAN ŽUBER (3. mesto – strelstvo šolsko DP/ osnovna šola Koroška Bela); EKIPA OSNOVNE ŠOLE KOROŠKA BELA (šolsko državno prvenstvo v streljanju 1. mesto šolsko državno prvenstvo) ; EKIPA CICIBANK TVD PARTIZAN JESENICE (prožna ponjava 1. mesto državno prvenstvo) ; EKPA MLAJŠIH DEKLIC TVD PARTIZAN JESENICE (prožna ponjava 1. mesto državno prvenstvo ; NIKA DAVIDOVIĆ ( 2. mesto na državnem prvenstvu prožna ponjava cicibanke) ,MAJA PAVLIČEVIČ ( 1, mesto na državnem prvenstvu prožna ponjava ml. deklice) , MEGGI KALAN (2,mesto na državnem prvenstvu ml. deklice).

Veliko priznanje Športne zveze Jesenice za dosežke do tretjega mesta na srednješolskih državnih prvenstvih in na prvenstvih panožnih zvez v kategoriji kadetov in mladincev so prejeli :

EKIPA KADETOV HD MLADI JESENICE za naslov državnih prvakov v hokeju ; EKIPA GIMNAZIJE JESENICE V ULIČNIH TEKIH za 3. Mesto na srednješolskem državnem prvenstvu ; TIM PAHOR ( TVD Partizan Jesenice – judo za 1. Mesto na DP v kategoriji ml. kadetov in drugo mesto na srednješolskem DP ) ANŽE PRESTEREL ( SD Triglav Javornik Koroška Bela za 2. Mesto v streljanju na srednješolskem državnem prvenstvu ) ;MIHA LIČEF (Gimnazija Jesenice 1. Mesto v gorskih tekih na srednješolskem DP); MANCA JERŠIN in DOMEN ŠKOFIC (Gimnazija Jesenice za 1. Mesto na državnem srednješolskem prvenstvu v športnem plezanju); TJAŠA PINTER (Gimnazija Jesenice za 2. Mesto na srednješolskem državnem prvenstvu v plavanju); LUKA VIDIC , TISA PAVLOVIČ , LEJLA SMOLEJ ( Gimnazija Jesenice za 2. In dve 3. mesti na srednješolskem DP v alpskem smučanju); NUŠA IN ANJA BOLTE ( NTK Križe ( tudi članici NTK Jesenice za 2. mesto ekipno na DP kadetinj ).

BRONASTI PLAKETI ŠPORTNE ZVEZE JESENICE STA PREJELA :

PAVEL SMOLEJ ( za delo v športu ,predvsem v zadnjih letih tudi organizacijsko delo na področju rekreacije v Društvu upokojencev Javornik Koroška Bela)

MITJA RESMAN ( za tekmovalne uspehe in organizacijsko delo v Curling klubu Jesenice)

SREBRNE PLAKETE ŠPORTNE ZVEZE JESENICE SO PREJELI :

NIKA PLEČNIK ( Takwondu klub Thor Jesenice za uspehe na Evropskem prvenstvu v takwandoju )

MIREL SAMARDŽIĆ ( jeseniški nogometaš , član moldavskega državnega prvaka Sherif za uspešne nastope v Evropski ligi in uvrstitev v nogometno reprezentanco Slovenije na tekmi s Kanado )

BRANKO ŠTEFELIN ( Kegljaški klub na ledu Jesenice - za uspešno več letno tekmovalno kariero in nastope na Evropskih prvenstvih v reprezentanci Slovenije)

ZLATE PLAKETE ŠPORTNE ZVEZE JESENICE SO PREJELI:

Prof. JOŽE OBLAK ( za dolgoletno pedagoško delo na področju športa, ter pomoč športnikom ob usklajevanju šolskih in športnih obveznosti)

Prof. EDO RAKOVEC ( za dolgoletno pedagoško in trenersko delo , ter za delov v nekdanjem ZTKO in kasneje Športni zvezi Jesenice)

BOJAN GRZETIČ ( za izjemen prispevek k razvoju košarke na Jesenicah , saj je kot trener deloval v obeh klubih (moškem in ženskem ) in to več kot tri desetletja.)

MILAN RADANIČ ( Kegljaški klub na ledu za izjemne uspehe na tekmovalnem področju in predsednikovanje klubu v zadnjem desetletju ).

ŠD JESENICE ŽENSKI IN MOŠKI KOŠARKARSKI KLUB ob 60. Letnici delovanja .

V letu 2013 sta dva športnika iz Občine Jesenice dosegla dva izjemno vrhunska uspeha. Zato se je Komisija za priznanja pri Športni zvezi Jesenice odločila, da tokrat ne izvedejo ankete za izbor najboljšega portnika in športnice občine Jesenice, temveč s POSEBNIMA PRIZNANJIMA NAGRADIJO :

ANJO KLINAR za dve zlati in eno srebrno kolajno v plavanju na Sredozemskih igrah .

MATIJA MUHARJA za naslov svetovnega prvaka v kategoriji ml. mladincev v metu kopja.

Izvršna odbora Športnega društva Jesenice in Športne zveze Jesenice sta komisiji za nagrade pri ŠZ Jesenice predlagala, da ob koncu profesionalne kariere za prispevek k jeseniškemu športu s priznanjem nagradijo tudi BRANKA JERŠINA , koordinatorja športnih programov in sekretarja ŠZ Jesenice in ŠD Jesenice, ki se po 26. letih profesionalnega dela v jeseniškem športu junija seli med amaterske športne delavce ( kot upokojenec).

ŠZ Jesenice