Rezultati

4. kolesarski izlet »Za Jureta 2014«

14.4.2014, fotogalerija

4. kolesarski izlet v spomin na Jureta Robiča

V soboto 12.4.2014 smo se že četrtič spomnili našega velikega kolesarskega junaka Jureta Robiča. Zavod za šport Jesenice je organiziral kolesarski izlet v spomin na Jureta Robiča, ki ga vsako leto organiziramo en vikend pred ali po Juretovem rojstnemu dnevu (10.4.). Izleta se je udeležilo okoli 40 Juretovih prijateljev in rekreativnih kolesarjev. Omeniti je potrebno organizatorje Dirke okoli Slovenije in predstavnike Slovenske vojske, pri katerih je bil Jure nekaj časa zaposlen. Kljub slabi vremenski napovedi nas je spremljalo lepo vreme, kolesarji so se na pot podali izpred športne dvorane Podmežakla, izlet pa zaključili na grobu v Kranjski Gori. Prostovoljne prispevke (260 €) smo namenili sinovoma Jureta Robiča.

Na izletu smo se tudi dogovorili da bomo na obletnico nesreče 24.9.2014 organizirali kolesarski izlet po njegovi zadnji poti, iz Jesenic do Dovjega in v Plavški rovt do spominskega obeležja.

Nekaj pomembnejših uspehov Jureta Robiča:

  • rekordnih pet zmag na Race Across America - RAAM, najtežji športni preizkušnji na svetu,
  • svetovni rekord v cestni vožnji na 24ur,
  • dve zaporedni zmagi na dirki Le Tour Direct/Ultime, ultramaratonski različici klasičnega Toura, ki jo kolesarji namesto v 21 etapah prevozijo v eni sami,
  • ter štiri zaporedne zmage na Dirki okoli Slovenije - Dos ras extreme, od leta 2007 do 2010.
  • Leta 2010 je zmagal na švicarski dirki Tortour 2010. Zmagal je tudi na Maratonu Franja, Juriš na Vršič, idr.
  • Poleg športnih dosežkov je Jure Robič tudi prejemnik priznanja Športnik leta za posebne dosežke, Slovenec leta za posebne dosežke ter priznanja za fair play ter strpnost v športu.

Vodja športnih programov:
Gaber ŠORN, prof. ŠVZ.