Rezultati

Športne igre Jesenic 2014/15 - Liga v namiznem tenisu

15.1.2015

Priloge:

Rekreacijska liga v namiznem tenisu, poročilo ob koncu jesenskega dela

Končni vrstni red
mesto ekipa točke
1. DU JAVORNIK Kor.Bela 1 19 TOČK
2. NTK JESENICE 18 TOČK
3. NTK JESENICE ženske 17 TOČK
4. MAX bar 1 14 TOČK
5. TVD JAVORNIK Kor.Bela 1 12 TOČK
6. PADALCI 8 TOČK
7. RADOVLJICA 7 TOČK
8. POLICIJA 7 TOČK
9. TVD JAVORNIK Kor. Bela 2 6 TOČK
10. TVD ŽIROVNICA 2 TOČKI
11. MAX bar 2 0 TOČK

V ligi je bilo odigranih 550 tekem v rednem delu in še 84 dodatno. Najboljša posameznika sta bila Jaka VEBER - Jesenice brez poraza in Rudi BUH – DU Javornik Koroška Bela 1 z enim porazom.

V vodstvu je ekipa DU Javornik Koroška Bela 1 ( Buh Rudi, Smolej Pavel in Krmelj Milana) z neodločenim izidom proti ekipi NTK Jesenice ženske. Ekipa NTK Jesenic (Veber Jaka, Lavtižar Vito in Babič Stane ) je druga,tretje mesto pa so osvojile igralke NTK Jesenice ženske ( Jančič Barbara, Smolej Mojca in Smolej Milat Špela ). MAX bar 1 je suvereno na četrtem mestu in pogleduje proti vrhu. Sledi še TVD Javornik Koroška Bela 1, kateri zaključuje zgornji del tabele. Te ekipe tudi odstopajo po kvaliteti igre in bijejo medsebojne težke in izenačene dvoboje.

Spodnja polovica tabele pa tvori svoj krog izenačih bojev, saj nikoli ne veš kdo bo zmagal. V tem delu so bii za odtenek boljši Padalci, vendar le za točko pred izenačenima ekipama Radovljice in Policije.. Na koncu sta še ekipi TVD Žirovnice in MAX bara 2, ko nikoli ne veš kdaj bodo presenetili kakšne ekipe iz spodnje skupine, saj v igri močno napredujejo.

V tej sezoni je liga precej izenačena sicer v dveh delih, tako da so boji za zelenimi mizami zelo zanimivi in privlačni.

V ligi je sodelovalo 40 tekmovalcev, od tega 8 žensk.

Poročilo pripravila
Milana Krmelj