Rezultati

8. POMLADNI TEK - JESENICE 2015

21.3.2015, Jesenice, trg na Stari Savi

Rezultati teka, fotografije:

Tradicionalni gorenjski tekaški uvod v sezono rekreativnih tekov je za nami. Na Jesenicah se je zbrala rekordna druščina tekačev vsh starosti. Kar 334 tekačev v vseh kategorijah je na prelepo sobotno dopoldne preživelo na Stari Savi. Na teku otrok, katere je na zelo zabaven način ogrel profesor športne vzgoje Rok Pekolj, je teklo kar 197 otrok v 10 kategorijah. Na osrednjem 10 km teku so bili 104 je udeleženci, najhitrejši med njimi je bil Janez Mulej, najhitrejša predstavnica nežnejšega spola pa je bila Maja Peperko. Za tekom na 10 km je sledil še netekmovalni rekreativni tek, ki se ga je udeležilo 33 tekačev in tekačic. Pri razglasitvah nam je na pomoč priskočila alpska smučarka Maruša Ferk, tekače pa je pred startom pozdravil tudi župan občine Jesenice g. Tomaž Tom Mencinger. Pomladni tek je namreč že tradicionalno na sporedu prireditev ob počastitvi občinskega praznika občine Jesenice.

Pomladni tek letos ni bil organiziran samo v soboto, po vseh treh jeseniških osnovnih šolah se je tek namreč že začel v četrtek. Z namenom promocije teka so pri vseh urah športne vzgoje povedali nekaj o Pomladnem teku in tudi odtekli 5 minutni tek po telovadnicah. Teklo je preko 1200 učencev iz 56 razredov osnovnih šol. Učencem, učenkam ter njihovim profesorjem se najlepše zahvaljujemo.

Še opravičilo:
Za otroške teke smo vsem udeležencem delili medalje, ker je bilo v predprijavah prijavljenih zgolj okoli 30 otrok, nam je danes za najstarejše kategorije le teh zmanjkalo. Vsi, ki jo niste dobili, nam prosimo pošljite elektronsko pošto z vašim naslovom, mi pa vam jo pošljemo po pošti. Naš naslov: zsj.programi@siol.net
Tudi brez zapletov pri razglasitvah ni šlo, vsem vpletenim se iskreno opravičujemo, smo pa vse rešili tako, da so vsi odšli domov zadovoljni in nasmejani. Potrudili se bomo, da bo takšnih zapletov v prihodnje čim manj.

Se vidimo prihodnje leto.

Lep pozdrav,
Gaber ŠORN, prof. ŠVZ

Sponzorji, podporniki, donatorji..:

Občina Jesenice Fundacija za šport SPAR Jesenice Intersport Jesenice BMW Avto Aktiv TPJ, proizvodnja in prodaja tehničnih plinov, d.o.o. Jesenice ENOS, d.d. Gostilnica Izba Jesenice Gorenjka