Rezultati

Športne igre Jesenic - zaključek lige v namiznem tenisu

22.4.2015

Poročilo o turnirju posameznikov in dvojic rekreacijske namiznoteniške lige sezone 2014/15

Zaključnega tekmovanja posameznikov ob koncu rekreacijske namiznoteniške lige se je udeležilo 38 tekmovalcev.
V slabši kvalitetni skupini je prvo mesto osvojil Marja Šavs- Padalci, drugi je bil Matjaž Klemenc Radovljica, tretje do četrto mesto pa sta osvojila Ivan Žan Prešeren Radovljica in Slavko Plahuta Padalci.
V močnejši skupini je po pričakovanjih prvo mesto osvojil Jaka Veber NTK Jesenice, saj tudi v ekipnem delu ni zabeležil poraza. Drugi je bil Rudi Buh DU Javornik Koroška Bela, tretje do četrto mesto pa sta osvojili dekleti NTK Jesenice ženske Mojca Smolej in Barbara Jančič.
Na tekmovanju dvojic je prvo mesto pripadlo nepremagljivi navezi Jančič – Smolej pred kombinacijo Veber - Smolej Milat vsi NTK Jesenice. Tretje do četrto mesto so si razdelili Buh- Krmelj DU Javornik Koroška Bela in Demšar- Mihelič Policija.

Poročilo ob koncu rekreacijske namiznoteniške lige za sezono 2014/2015

Priloge:

Končni vrstni red:
mesto ekipa točke
1. DU JAVORNIK Kor.Bela 1 19
2. NTK JESENICE 18
3. NTK JESENICE ženske 17
4. MAX bar 1 14
5. TVD JAVORNIK Kor.Bela 1 12
6. PADALCI 8
7. RADOVLJICA 7
8. POLICIJA 7
9. TVD JAVORNIK Kor. Bela 2 6
10. TVD ŽIROVNICA 2
11. MAX bar 2 0

V ligi je bilo odigranih 550 tekem v rednem delu in še 84 dodatno. Najboljša posameznika sta bila Jaka VEBER - Jesenice brez poraza in Rudi BUH – DU Javornik Koroška Bela 1 z enim porazom.
V vodstvu je ekipa DU Javornik Koroška Bela 1 ( Buh Rudi, Smolej Pavel in Krmelj Milana) z neodločenim izidom proti ekipi NTK Jesenice ženske. Ekipa NTK Jesenic (Veber Jaka, Lavtižar Vito in Babič Stane ) je druga,tretje mesto pa so osvojile igralke NTK Jesenice ženske ( Jančič Barbara, Smolej Mojca in Smolej Milat Špela ). MAX bar 1 je suvereno na četrtem mestu in pogleduje proti vrhu. Sledi še TVD Javornik Koroška Bela 1, kateri zaključuje zgornji del tabele. Te ekipe tudi odstopajo po kvaliteti igre in bijejo medsebojne težke in izenačene dvoboje.
Spodnja polovica tabele pa tvori svoj krog izenačih bojev, saj nikoli ne veš kdo bo zmagal. V tem delu so bii za odtenek boljši Padalci, vendar le za točko pred izenačenima ekipama Radovljice in Policije.. Na koncu sta še ekipi TVD Žirovnice in MAX bara 2, ko nikoli ne veš kdaj bodo presenetili kakšne ekipe iz spodnje skupine, saj v igri močno napredujejo.
V tej sezoni je liga precej izenačena sicer v dveh delih, tako da so boji za zelenimi mizami zelo zanimivi in privlačni.
V ligi je sodelovalo 40 tekmovalcev, od tega 8 žensk.

Poročilo pripravila
Milana Krmelj