Rezultati

Aleksandra Vovk zelo uspešno nadaljuje svojo namiznoteniško kariero

29.9.2015

Nov tekmovalni vikend, nova dvojna zmaga Aleksandre Vovk, tokrat v mladinski konkurenci

Komaj se je malce polegel prah po doseženih dveh zlatih medaljah slovenske ženske kadetske reprezentance, v postavi Aleksandra Vovk in Katarina Stražar na ITTF Cadet & Junior circuit v Varaždinu, že je mlada Gorenjka dosegla novo dvojno zmago, toktrat v mladinski konkurenci.

S klubsko in reprezentančno kolegico Ano Tofant, sta osvojili prvo mesto pri mladinkah, v ekipnem delu tekmovanja, Aleksandra pa je slavila tudi med posameznicami, na 25. Kajuhovem turnirju v Ljubljani, ki je preteklo soboto in nedeljo potekal v dvorani na Kodeljevem, v Ljubljani.
http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/na-25-kajuhovem-turnirju-vec-kot-220-igralcev/

Nekdanja članica ŠD Jesenice, namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk, iz Mojstrane, izjemno uspešno nadaljuje svojo športno kariero

Zdaj 15 letna Aleksandra Vovk, ki je svojo namiznoteniško pot začela v ŠD Jesenice, pod trenerskim vodstvom svojega očeta, se čedalje bolj uveljavlja tudi v mednarodni konkurenci.

Potem, ko je suvereno zaključila prejšnjo tekmovalno sezono v kadetski kategoriji, saj je osvojila 1. mesto na zadnjih treh, najpomembnejših turnirjih sezone:
- na državnem prvenstvu za kadetinje, kjer je postala državna prvakinja med posameznicami in v parih ter osvojila bron v mešanih parih
- na 2. TOP turnirju RS, kjer je brez poraza zmagala v 1. kvalitetni skupini
- na prestižnem MASTERS turnirju, ob zaključku sezone
in je sezono, kot 1. igralka, končala čisto na vrhu kadetske jakostne lestvice NTZS, je začela nanizala nekaj odličnih rezultatov še v mednarodni konkurenci, od katerih je še posebej pomembna ekipna zmaga pri mladinkah, za reprezentanco Slovenije, skupaj s sedanjo klubsko in reprezentančno kolegico Ano Tofant, na močnem mednarodnem turnirju v Linzu, v Avstriji, kjer je bila Aleksandra, takrat še kadetinja, celo najboljša igralka ekipnega dela tekmovanja v mladinski ženski konkurenci. Na istem turnirju je osvojila tudi bron med posameznicami v kategoriji kadetinj.

Naslednji velik mednarodni uspeh je dosegla na mednarodnem prvenstvu Španije, kjer se je, skupaj s Finko Aniko Lündstrom uvrstila na odlično 5. mesto, v konkurenci parov pri kadetinjah.

Odlično se je odrezala tudi teden kasneje na mednarodnem prvenstvu Zagreba »Zagipingu« 2015, kjer je med posameznicami pristala v četrtfinalu, v ekipnem delu pa osvojila bron.

Vse to je napovedovalo lepe obete za letošnje evropsko prvenstvo v Bratislavi. Na Slovaškem sta skupaj z reprezentančno kolegico Katarino Stražar dokazali, da pričakovanja niso bila brez osnove, saj sta dekleti, z uvrstitvijo v 1. kvalitetno divizijo, točneje na 10. mesto, dosegli enega največjih uspehov ženskih kadetskih reprezentanc v zgodovini. Na poti do tega uspeha sta premagali reprezentance Walesa, Bosne in Hercegovine ter evropskih namiznoteniških velesil kot so: Portugalska, Slovaška, Španija in Ukrajina.

Za »piko na i« sta poskrbeli še v tekmovanju parov, kjer sta se zavihteli na izjemno 5. mesto in jima je do medalje zmanjkalo le malce športne sreče.

Aleksandra je odlično začela tudi novo tekmovalno sezono, kjer se je že na 1. letošnjem mladinskem državnem odprtem turnirju uvrstila v finale, kjer je po čvrstem odporu, klonila pred 2 leti starejšo Tamaro Pavčnik. S tem se je že prebila na visoko 3. mesto na jakostni lestvici mladink.

Tudi na 1. odprtem državnem turnirju za članice je dokazala, da se kljub svoji mladosti, že lahko enakovredno kosa v odrasli konkurenci, saj se je uvrstila v četrtfinale, kjer je z 2/4 priznala premoč kasnejši finalistki, vrsto leto najboljši slovenski kadetinji in mladinki, Zali Veronik.

Uspeh kariere prav gotovo pomeni izjemen uspeh na letošnjem prvem Junior & Cadet - ITTF Junior Circuit, za svetovno serijo, ki je pretekli teden(16. - 20.) potekal v Varaždinu, na sosednjem Hrvaškem, kjer med seboj tekmujejo najboljše kadetske in mladinske reprezentance iz vsega sveta. Poleg uvrstitve na 9. mesto med posameznicami, je skupaj z reprezentančno in od letošnje sezone dalje, tudi klubsko kolegico, Katarino Stražar, dosegla odmevno zmago v ekipnem delu tekmovanja med kadetinjami, slavili pa sta tudi v igri parov, kar je eden največjih uspehov ženskih kadetskih reprezentanc Slovenije v zgodovini.

Ob zavzetem delu na treningih in izjemni borbenosti, ki sta Aleksandrine značilnosti, se v prihodnosti prav gotovo lahko še nadejamo dobrih novic.

VEČ O OMENJENIH USPEHIH JE MOČ PREBRATI NA NASLEDNJIH POVEZAVAH:

Mednarodno prvenstvo Avstrije - Linz:
http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/mednarodna-prvenstva/ana-tofant-in-aleksandra-vovk-v-linzu-do-odmevne-zmage/

Mednarodno prvenstvo Španije - Platja d'Aro:
http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/mednarodna-prvenstva/mp-spanije-aleksandra-vovk-odlicna-v-konkurencah-dvojic/

Državno prvenstvo za kadete in kadetinje:
http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/drzavna-tekmovanja-m/aljaz-frelih-do-trojnega-naslova-drzavnega-prvaka-aleksandra-vovk-do-dvojnega/

2. TOP za kadete in kadetinje:
http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/drzavna-tekmovanja-m/na-dunaju-spodbujala-brata-v-velenju-potrdila-status-najboljse/

MASTERS:
http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/drzavna-tekmovanja-m/uros-slatinsek-in-manca-fajmut-se-tretjic-zapored-zmagovalca-mastersa/