Rezultati

Uspehi Aleksandre Vovk, namiznoteniške igralke iz Mojstrane

31.3.2016

  

Aleksandra Vovk, nekdanja jeseniška namiznoteniška igralka, sestavlja še eno izjemno sezono

15 letna Aleksandra Vovk iz Mojstrane, gradi še eno izjemno sezono, saj iz tedna v teden dosega odlične rezultate v domači in mednarodni konkurenci, v mladinski konkurenci doma, pa od 5. septembra lani, ko je bila v finalu 1. OT RS, od nje boljša, takrat še 1. slovenska mladinka Tamara Pavčnik, ne pozna poraza

Aleksandra Vovk, iz tedna v teden dosega odlične rezultate doma in v tujini ter gradi še eno izjemno sezono. V mladinski konkurenci doma, že od 5. septembra lani, ko je bila v finalu 1. OT RS, od nje boljša le, takrat še 1. slovenska mladinka, Tamara Pavčnik, ni doživela poraza. Zmagala je na 2. odprtem državnem turnirju, kljub bolezni in temperaturi, brez poraza slavila na 1. TOPU, s čimer je prevzela 1. mesto na jakostni lestvici NTZS za mladinke, s svojo ekipo NTS Mengeš postala državna prvakinja pri mladinkah ekipno in bila skupaj s klubsko kolegico, Ano Tofant, ob samih zmagah, najkoristnejša igralka ekipnega finala, sredi marca pa je zmagala še na 3. odprtem državnem turnirju za mladinke.

Vedno višje je tudi med članicami, kjer je na prvem odprtem turnirju članic do 21 let zmagala, na drugem pa je bila odlična tretja.

Tudi na nedavnem državnem prvenstvu za člane in članice v Radljah, je zelo presenetila, saj je bila pred tem na jakostni lestvici za članice na 16. mestu, na državnem prvenstvu pa je bila dvakrat tretja – bronasta (posamično in v parih) ter peta v mešanih parih, kar je, pri njenih 15 letih, izjemen rezultat.

Vedno bolj se uveljavlja tudi v zahtevni mednarodni konkurenci. Po zmagah jeseni v Varaždinu in kolajnah v Bratislavi, je uspešno nastopala tudi na mednarodnem prvenstvu Madžarske, Češke in Italije, z mladinsko ekipo Slovenije v Franciji pomembno sodelovala pri osvojitvi zgodovinskega 15. mesta na svetu, enega izmed vrhov letošnje sezone pa je dosegla med nedavnimi Velikonočnimi prazniki v Linzu, ko sta s klubsko in reprezentančno soigralko Ano Tofant, na 16. Raifeissen Youth Championship v Linz, v Avstriji, uspeli ponoviti lansko zmago v ekipni konkurenci mladink. Odličnemu dosežku v ekipnem delu tekmovanja, je Aleksandra dodala še ponovitev lanskega brona med posameznicami pri kadetinjah le, da tokrat v močnejši, mladinski konkurenci.

V ekipnem delu sta malce več dela imeli z Norveško, vse ostale dvoboje, pa sta zmagali prepričljivo s 3/0. Aleksandra je bila, brez poraza, tudi najboljša igralka ekipnega dela tekmovanja.

Na zelo visok kvalitetni nivo turnirja kaže tudi spisek sodelujočih 19 držav: Avstrija, Anglija, Češka, Danska, Francija, Hrvaška, Italija, Luksemburg, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, San Marino, Slovaška, Srbija, Španija, Švica, Wales in Slovenija.

Video:
https://www.facebook.com/sandi.vovk.7/videos/10207506970570733/

Objave na NTZS:

http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/mednarodna-prvenstva/ana-tofant-in-aleksandra-vovk-ponovno-odlicni-v-linzu/

http://ntsvet.com/novice/kozul-do-dvojnega-naslova-drzavnega-prvaka-mejnik-fajmutove-pri-clanicah/

http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/drzavna-tekmovanja-m/cvetko-prvic-letos-vovkova-tretjic-zapored/

http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/drzavna-tekmovanja-m/podeljeni-mladinski-ekipni-naslovi-krka-pri-fantih-menges-pri-dekletih/

http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/drzavna-tekmovanja-m/jorgic-po-pricakovanjih-vovkova-na-izjemen-nacin-pred-pavcnikovo/