Rezultati

Športne igre Jesenic, zaključek rekreacijske namiznoteniške lige

13.4.2016

Priloge:

POROČILO OB KONCU SPOMLADANSKEGA DELA
REKREACIJSKE NAMIZNOTENIŠKE LIGE
ZA SEZONO 2015/2016

Končni vrstni red:
1. NTK JESENICE ŽENSKE 35 TOČK
2. DU JAVORNIK Kor.Bela 33 TOČK
3. MAX bar 1 28 TOČK
4. TVD JAVORNIK Kor.Bela in NTK rekreativci 22 TOČK
6. STIROPORČEK GASER 15 TOČK
7. GOSTILNA PRI MARIČKI PODNART 13 TOČK
8. RADOVLJICA 8 TOČK
9. MAX bar 2 3 TOČK
10. TVD ŽIROVNICA 1 TOČKA

V ligi je bilo odigranih 450 tekem v rednem delu in še 104 dodatno. Najboljši posameznik je bila Jaka VEBER - NTK Jesenice rekreativci brez poraza.

V letošnji sezoni se je za prvo mesto odvila borba med ekipama DU Javornik Koroška Bela (Buh Rudi, Smolej Pavel in Krmelj Milana) ter ekipo NTK Jesenice ženske (Jančič Barbara, Smolej Mojca in Smolej Milat Špela). V prvem delu neodločen derbi se je v drugem delu končal z tesno zmago mlajših deklet 6 : 4, ki so tako osvojile prvo mesto. Max bar 1 v postavi Lahajnar Anton, Rupnik Robi in Lahajnar Damjan je osvojila premočno tretje mesto.

Derbi za 4. Mesto med TVD Javornik Koroška Bela (Filipaj Drago, Krajzelj Andrej, Bohinc Janez in Geršak Drago) ter ekipo rekreativcev NTK (Veber Jaka, Šavs Marjan in Plahuta Slavko), pa je v obeh delih postregel z neodločenim izidom.

V spodnji polovici je prišlo do nekaj enakovrednih bojev, kjer se je poznala odsotnost Demšar Blaža pri Stiroporčku, pri Žirovnici pa se je pokazala premoč povratnika Tomažič Naca. Tako so vse ekipe zabeležili točke in boji so bili zanimivi.

V ligi je sodelovalo 39 tekmovalcev, od tega 6 žensk.

Poročilo pripravila
Milana Krmelj