Rezultati

Odprtje športnega poligona in športno srečanje srednješolcev ob dnevu Evrope

16.5.2016

V petek, 13. maja je bilo ob počastitvi Dneva Evrope v Športnem parku Podmežakla živahno.

Najprej je bil občanom Jesenic simbolično predan prvi športni poligon take vrste v Sloveniji. Partnerji Olimpijski komite Slovenije, skupina SIJ in ACRONI Jesenice v prihodnje po drugih slovenskih mestih načrtujejo izgradnjo desetih podobnih športnih poligonov. Veseli smo, da smo prvi tak poligon dobili na Jesenicah.

Ob odprtju so bili med drugimi prisotni župan Občine Jesenice g. Tomaž Tom Mencinger, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije g. Bogdan Gabrovec, glavni direktor družbe Acroni Jesenice d.o.o. g. Blaž Jasnič, predsednik uprave Skupine SIJ g. Anton Chernykh, obe ravnateljici jeseniških srednjih šol, ga. Lidija Dornik in ga. Andreja Vehar Jerman. Praktični prikaz vadbe je predstavil dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak na bradlji, eden najuspešnejših Slovenskih športnikov, g. Mitja Petkovšek. Družbo pa sta mu delala tudi športnik invalid g. Jernej Slivnik in street workout mojster g. Jan Ribnikar.

Po uradni otvoritvi so sledila športna tekmovanja srednješolcev. Gostili smo Gimnazijo Jesenice, Srednjo šolo Jesenice in Slovensko gimnazijo iz Celovca. Dijaki in dijakinje so se med seboj pomerili v petih tekmovanjih v kegljanju, odbojki (m in ž), nogometu in košarki. Prehodni pokal je letos šel v roke Srednji šoli Jesenice.

Ves čas prireditve so bila na voljo razna gradiva o evropski uniji s strani Mladinskega centra Jesenice, poleg tega je bil prisoten tudi Lipko, maskota evropskega prvenstva v košarki iz leta 2013.