Rezultati

Spominski dan Občine Jesenice na Kopališču Ukova

3.8.2016, fotogalerija

Na kopališču Ukova živahno ob spominskem dnevu občine Jesenice - 1. avgustu

Zadnja julijska sobota je na kopališču Ukova rezervirana za poletne športne aktivnosti. Prireditev sodi v sklop aktivnosti počastitve Spominskega dneva občine Jesenice - 1. avgusta.

Mnogi Jeseničani so toplo julijsko soboto izkoristili za obisk letnega kopališča, hkrati pa imeli možnost sodelovati na različnih športno zabavnih aktivnostih. Obiskovalci so izdelovali mandale, tekmovali v skokih v vodo, akvatlonu, prstometu (balinčkanju), metanju na koš, plavali na 50 m in se preizkusili na šahovskem turnirju. Dogajanje na kopališču je popestril kantavtor Elvis Fajko. Nekateri najbolj vztrajni pa so se preizkusili tudi v 12 urnem nočnem plavalnem maratonu.

V času celodnevnega dogajanja smo zbrali 577,5€ prostovoljnih prispevkov. Zbrana sredstva bodo nakazana Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice, za letovanje otrok na morju.

SKOKI V VODO ZA POKAL MESTA JESENIC
Na tekmovanje v skokih v vodo za Pokal mesta Jesenic je bilo prijavljenih 20 skakalcev. Tekmovanje v članski konkurenci, je štelo tudi za državno prvenstvo, mlajši pa so bili razporejeni v dve starostni kategoriji.
Rezultati - člani:
1. JAN VONČINA (Idrija) 153,5 točke
2. Jernej Klinar (Jesenice) 139,2 točke
3. Nejc Pahor (Idrija) 130,85 točke
Rezultati - pionirji - letnik 2004 in starejši:
1. Gašper Konc
2. Emir Bajrič
3. Matija Samar
4. Denis Solakovič
5. Denis Mušič
6. Alan Osmančevič
Rezultati - cicibani - letnik 2005 in mlajši:
1. Jernej Lavtižar
2. Anes Osmančevič
3. Rian Bešič Pajič
4. Dino Mladenov
5. Benjamin Mladenov
6. Gal Manojlovič
7. Anes Ibrahimovič
8. Kenan Šabanovič
9. Martin Tonejc
10. Urban Rutar, David Buvač

22. JESENIŠKI AKVATLON
Jeseniški akvatlon na kopališču smo organizirali že dvaindvajsetič zapored. Tekmovalci so preplavali 1 km, po plavanju pa sledi še 3,8 kilometra dolg tek. Najhitrejši v moški konkurenci je bil Anže Pretnar, pri ženskah pa Tjaša Žnidar. Na tekmovanju je sodelovala tudi mešana štafeta (Renata in Almin), ki je v absolutni konkurenci dosegla tretji najhitrejši čas.
Rezultati - ženske:
1. Tjaša Žnidar 37:50
2. Tanja Rode 44:26
3. Gaja Poshl 46:15
Rezultati - moški:
1. Anže pretnar 31:27
2. Sandi Rode 44:26
3. Miro Ražman 54:30
Rezultati - štafeta
1. Renata - Almin 37:20

Poglejte še: - Večna lestvica rezultatov vseh jeseniških akvatlonov

V akvatlonu za otroke so se najmlajši pomerili v plavanju na 50 m in teku na 300 metrov. Skupaj je sodelovalo 7 tekmovalcev. Rezultati - pionirke:
1. Mana Šturm
2. Loti Rode
Rezultati - pionirji:
1. Jernej Lavtižar
2. Alan Rekić
3. Matija Samar

HITROPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR
Na hitropoteznem šahovskem turnirju je sodelovalo 16 šahistov. V članski konkurenci je prvo mesto osvojil Janez Pavlin pred Halilovim, tretje mesto pa sta si delila Cvetkov in Ključanin. Pri pionirjih je največ točk uspelo zbrati Boru Maklenik Urbanču. Drugo mesto je osvojil Benjamin Mladenov, tretji pa je bil Nik Stević.

TEKMOVANJE V METU NA KOŠ
Tekmovalci so se pomerili v preciznem izvajanju prostih metov. Na tekmovanje se je prijavilo 21 tekmovalcev, pet najboljših se je v finalu pomerilo še enkrat. Največ prostih metov zapored je v finalu zadel Peter Lukič, drugo mesto je zasedel Belmin Džafič, tretji pa je bil Samo Simjanovski.

TEKMOVANJE V PRSTOMETU
Na tekmovanju v prstometu (balinčkanju) je sodelovalo 11 igralcev. V članski konkurenci je bil najboljši Branko Novak pred Jožetom Klobučarjem in Matjažem Klemencem. Pri mlajših je bil najbolj precizen Petja Murnik, drugi je bil Matija Samar, tretji Jernej Lavtižar.

12 URNI PLAVALNI MARATON
Nočni 12 urni plavalni maraton je potekal med 20:00 in 8:00. Na   maratonu je sodelovalo 61 plavalcev, med vsemi je največ preplavala Tjaša Žnidar, skupaj kar 5,3 km. Ves čas plavanja je bil v bazenu vsaj en plavalec, skupaj se je preplavalo 65,2 kilometra.

TEKMOVANJE V PLAVANJU NA 50m
V pionirski konkurenci plavanja na 50 m je bil najhitrejši Leon Stevič, drugo mesto je osvojil Matija Samar, tretji pa je bil Ian Špeh. Na tekmovanju je nastopilo 8 tekmovalcev.

Zahvala vsem, ki ste si vzeli čas in obiskali kopališče Ukova. Vidimo se prihodnje leto.