Rezultati

Predavanje: Newyorški maraton z Mirom in Francijem

26.1.2017

  

Miro Savič in Franci Teraž sta pripravila zanimivo predavanje s fotografijami o enem največjih svetovnih tekov, Newjorškem maratonu.

Na maraton sta se odpravila že drugič, prvič leta 2012. Organizatorji so takrat dan pred dogodkom, ko so bili vsi tekači zbrani v New Yorku, zaradi približujočega se orkana ta dogodek odpovedali. Maratona zaradi poplav ni bilo mogoče izvesti.
Maraton jima je v drugo, 4 leta kasneje uspelo preteči.
Interes za nastop na maratonu je velik. Na prireditvi ponudijo možnost sodelovanja 50.000 tekačem z vsega sveta. Vsak tekač si lahko sodelovanje zagotovi, če na enem od že prej določenih maratonov odteče normo, ki je za vse tekače zahtevna. Ostale tekače izžrebajo iz ostalih prispelih prijav. Miro in Franci sta normo odtekla na Ljubljanskem maratonu.

S pripravami sta pričela že več kot leto prej in se na tek dobro pripravila. Rezultat teka na takem maratonu ni v prvem planu, saj množica ne dovoljuje teka v optimalnem tempu. Sam dogodek je veliko doživetje, množica gledalcev pa ti pomaga iztisniti še dodatne atome moči.

Ob tej priliki sta se zahvalila vsem za pomoč. Z doseženim sta zadovoljna, njuna želja pa je, da bi sodelovala še na katerem drugem svetovnem.