Rezultati

10. POMLADNI TEK - JESENICE 2017

18.3.2017

Rezultati, slike:

V soboto, 18. marca je na Stari Savi potekal jubilejni 10. pomladni tek.

Pred sobotno prireditvijo so bili tekaško aktivni vsi jeseniški osnovnošolci in srednješolci. Pri pouku športne vzgoje so po svojih zmožnostih odtekli 5 minutni tek in izvedeli kaj več o tekaški prireditvi ob koncu tedna na Stari Savi.

V soboto je na tekaški prireditvi nastopilo 385 tekačev. Teklo se je na individualnem teku otrok, UNESCO – vem teku trojk in 10 kilometrskem maratonu. Letos smo kot novost prvič organizirali tek trojk, hkrati pa teki mlajših in UNESCO tek nista bila tekmovalna, zmagovalec je bil vsak, ki je uspešno pritekel v cilj.

Na individualnih otroških tekih s startom pri Ruardovi graščini in nadaljevanjem okoli Kasarne so otroci tekli na 250m, 500m in 750m. Na startu se je zbralo 96 mladih tekačev, ki so tekli v svojih starostnih kategorijah, za uspešen prihod v cilj pa so bili nagrajeni s spominsko medaljo in kremno rezino.

UNESCO-v tek smo pripravili skupaj z Osnovno šolo Koroška Bela. Na teku so trojke sestavljali otroci s prijatelji oz. starši. Na startu se je zbralo 59 trojk, oziroma 177 tekačev. Trojke so po svojih zmožnostih odtekle 600m, 1200m oziroma 1800m. Na teku so poleg trojk, ki so jih sestavili posamezniki, organizirano nastopile ekipe iz OŠ Koroška Bela, Biotehniškega centra Naklo, OŠ Žirovnica, Gimnazije Jesenice, OŠ Tone Čufar Jesenice, OŠ Tone Čufar Ljubljana, OŠ Prežihovega Voranca Jesenice in Atletskega kluba AS Kranj.
Zmagovalci so bili vsi, ki so v svojem ritmu pritekli v cilj.

Na startu najdaljše 10 kilometrske preizkušnje je bilo 112 tekačev, ki so nastopili v trinajstih različnih starostnih kategorijah. Absolutni zmagovalec  pri moških je bil Gašper Bregar iz Ljubljane s časom 33:39.93. Gašper je imel v ciljnem sprintu več moči od Dejana Zormana, pri ženskah pa je prva v cilj pritekla Tina Klinar s časom 42:06.76. Rezultati teka na 10 kilometrov

V času celotne prireditve so potekale tudi delavnice za otroke, katere so pripravili učenci OŠ Koroška Bela, Gornjesavski muzej Jesenice, Mladinski center Jesenice in Športno plezalni odsek Jesenice. Hkrati pa se je na prireditvi zaključil projekt Celostne prometne strategije v občini Jesenice, ki ga je pripravila Občina Jesenice. Na prireditvi so bili razglašeni tudi srečni izžrebanci nagradne igre.

Prireditev so nam pomagali izpeljati:
- Proteini.si
- Avto aktiv Kranj
- ENOS Jesenice
- Konditus
- Sumida
- Gorenjka Lesce
- Spar Jesenice
- Športna zveza Jesenice
- Občina Jesenice
- Fundacija za šport

Ob tej priliki bi se radi zahvalili tudi vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri izpeljavi prireditve in prostovoljnim gasilcem, ki so skrbeli za varnost tekačev na teku.

Sponzorji, podporniki, donatorji..:

Občina Jesenice Fundacija za šport proteini.si ENOS, d.d. BMW Avto Aktiv Conditus Žito Gorenjka Mladinski center Jesenice Gornjesavski muzej Jesenice SPAR Jesenice OŠ Koroška Bela Športna zveza Jesenice Sumida