Rezultati

Luka Panić jeseniški taekwondoist iz evropskega prvenstva z bronasto medaljo

26.5.2017

Med 25. in 30. aprilom 2017 je v Angliji v Liverpoolu, potekalo XXXII. člansko, XXIII. mladinsko, IX. veteransko in VII. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Slovenska reprezentanca, katero je tokrat sestavljajo 31 tekmovalcev, je pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Muhameda Baltića, Simona Jana in Uroša Ruprehta izpolnila zadane cilje in zadovoljna prvenstvo zaključila s 13 zlatimi, 4 srebrnimi in 6 bronastimi medaljami, pokalom za najboljšo veteransko ekipo in pokalom za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Slovenske barve je že drugo leto zapored na evropskem prvenstvu zastopal tudi član taekwon-do kluba Thor Jesenice, Luka Panić. V posameznih borbah mladincev je do 69 kilogramov osvojil 5. - 8. mesto, kjer je v borbi za polfinale izgubil proti kasnejšemu evropskemu prvaku. V ekipni specialni tehniki mladincev pa je osvojil bronasto medaljo za katero je poskrbel prav Luka Panić.