Rezultati

SKOK V POLETJE 2017

24.6.2017, fotogalerija

Priloge:

Prva sobota po odprtju letnega kopališča Ukova je rezervirana za tradicionalno prireditev Skok v poletje 2017, kjer se ljubitelji rekreativni športov v vodi pomerijo v skokih v vodo in akvatlonu.

V zanimivem sobotnem popoldnevu so se najprej pomerili najmlajši v skokih v vodo iz skakalnega stolpa, ki je še edini te vrste na slovenskih bazenih. Skupaj je nastopilo 15 skakalcev, ki so se iz prve in druge skakalnice pomerili v dveh starostnih kategorijah. V kategoriji 2005 in mlajši sta si prvo mesto z 52 točkami razdelila Aldin Jakupović in Niki Mulej, v konkurenci 2004 in starejši pa je bil najboljši Emil Jakupović.

V članski konkurenci z vrha skakalnega stolpa je nastopilo 7 skakalcev. Prepričljivo je bil najboljši Aleš Karničnik (Maribor) pred Janom Vončino (Idrija) in Jernejem Klinarjem (Jesenice).

V akvatlonu so se najprej najmlajši pomerili v plavanju na 50 metrov in teku. Najboljši je bil Jernej Lavtižar pred Nikom Mulejem in Matijem Samarjem.

V članski konkurenci je Nejc Pogačnik dosegel nov absolutni rekord, ki sedaj znaša 29:22. Ana Vidic, ki je prvič nastopila na tekmovanju, pa se je z rezultatom 40:58 v absolutni konkurenci žensk povzpela na skupno drugo mesto. Svoj osebni rekord so popravili še Emil Jakupović, ki je v plavanju z rezultatom 12:14 postavil tudi absolutno najhitrejši plavalni čas, Špela Novak in Klemen Žbontar.

Ob tej priliki bi se radi zahvalili vsem nastopajočim, ki so sodelovali na tekmovanju in ostalim gledalcem, ki so vse tekmovalce na prireditvi spodbujali.

Se vidimo na naslednji prireditvi!

REZULTATI

Skoki v vodo:
2005 in mlajši:
1. mesto Aldin Jakupović in Niki Mulej
3. mesto Jernej Lavtižar
4. mesto Rian Bešić in Marko Kuvek
6. mesto Matej Kerec
7. mesto Matevž Markež
8. mesto Ivano Tadić
9. mesto Anes Ibrahimović
   
2004 in starejši:
1. mesto Emil Jakupović
2. mesto Anže Kos
3. mesto Tone Petek
4. mesto Juš Čop
5. mesto Matija Samar
6. mesto Florian Balaj
   
Člani:
1. mesto Aleš Karničnik
2. mesto Jan Vončina
3. mesto Jernej Klinar
4. mesto Nejc Pahor
5. mesto Blendon Bytyqi
6. mesto Lojze Petek
7. mesto Klemen Lopatič
   
Akvatlon
Mlajši:
1. mesto Jernej Lavtižar
2. mesto Niki Mulej
3. mesto Matija Samar
4. mesto Anes Ibrahimović
5. mesto Žan Zorman
   
Članice:
1. mesto Ana Vidic
2. mesto Špela Novak
   
Člani:
1. mesto Nejc Pogačnik
2. mesto Anže Pretnar
3. mesto Emil Jakupović
4. mesto Klemen Žbontar
5. mesto Igor Zobavnik
6. mesto Uroš Lakić