Rezultati

Prvi curling turnir za najmlajše

19.3.2018

V nedeljo 18. marca 2018 popoldan, se je na ledeni ploskvi na Jesenicah, odvil prav poseben curling turnir. Pomerile so se tri ekipe najmlajših jeseniških igralcev curlinga. Fanti in dekleta stari med 8 in 13 že nekaj časa prizadevno trenirajo in so z naskokom najmlajši ne le pri nas, ampak kar v celotni regiji. Zato so v jeseniškem klubu nanje izjemno ponosni.

V klubu so jim v nedeljo organizirali prav poseben turnir, v katerem so se pomerili med seboj in prvič preizkusili kako izgleda prava curling tekma. Tekmovale so tri ekipe:

  • Ekipa rdečih, ki so jo sestavljali Maks Omerzel, Stela Gregori in Jure Zalokar;
  • Ekipa rumenih, v sestavi Ema in Ajda Donoša, Zoja Zalokar in Emma Hatić
  • Ekipa modrih, Ajda in Lana Zaveljcina in Maja Kučina.

Kljub temu da je za njih igranje na 40 m dolgem igrišču, s pravimi, 20 kg težkimi curling kamni izjemno zahtevno, so pokazali da se s prizadevnostjo in pravim pristopom, da preskočiti tudi to prepreko. Tekme so bile izjemno napete in priča smo bili pravim curling spopadom. Ni manjkalo navijačev in pravega curling vzdušja.

Na turnirju je zmagala ekipa rumenih., drugo mesto je zasedla ekipa rdečih tretje pa ekipa modrih. Vse tri ekipe so prejele zaslužene medalje. Za vse »male junake« so na koncu v klubu pripravili tudi skromno, predvsem pa sladko pogostitev.

Najmlajši se bodo še v letošnji sezoni udeležili Državnega mladinskega prvenstva, za naslednjo sezono pa načrtujejo udeležbo na prvem mednarodnem turnirju za najmlajše v Oberstdorfu.

Curling klub Jesenice