Rezultati

12. Pomladni tek - Jesenice 2019

16.3.2019

Rezultati, slike:

Jeseniški tekaški praznik je zopet združil ljubitelje teka in športne rekreacije na Staro Savo na Jesenice. Ob Jožefovem sejmu je namreč potekal že 12. Pomladni tek, na katerem je letos teklo 355 tekačev. Začelo se je z skupinskim ogrevanjem, za katerega je letos poskrbela učiteljica plesa, pilatesa, ter profesorica športne vzgoje Mojca Svetina. Tek so otvorili najmlajši tekači v posameznih kategorijah, nadaljevali starejši, za njimi pa je bil na sporedu Unesco tek trojk, ki je zopet privabil največ otrok. V vseh otroških kategorijah je teklo 275 otrok, prav vsi pa so brez startnine prejeli medaljo, kremno rezino, rolado, startno številko in praktično darilo.

Na teku na 10 km se je letos zbralo 79 tekačev. Med njimi je bil najhitrejši Dejan Zorman, pred Janezom Mulejem. Pri predstavnicah nežnejšega spola pa je bila najhitrejša Tina Klinar, pred Marušo Turk.

Poleg rezultatov, pa je pomembno tudi to, da so bili udeleženci teka zadovoljni, nasmejani ter da se na to tradicionalno prireditev radi vračajo. Kot organizatorji smo s tekom zadovoljni, seveda pa sami brez pomoči soorganizatorjev in sponzorjev tega seveda ne bi zmogli. Zato bi na tem mestu izpostavili Osnovno šolo Koroška Bela Jesenice, ki že nekaj let skrbi za promocijo in organizacijo Unesco teka trojk, Mladinski center Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Športno plezalni odsek Jesenice, ki skrbijo za dejavnosti otrok pred in po teku.

Vsem tekačem in udeležencem te lepe prireditve se zahvaljujemo za vaš prispevek, ob tem pa vas že vabimo na Staro Savo zopet prihodnje leto!

Sponzorji, podporniki, donatorji..:

Občina Jesenice Turistično informacijski center Jesenice prijavim.se Mladinski center Jesenice Gornjesavski muzej Jesenice OŠ Koroška Bela proteini.si Športna zveza Jesenice Žito Gorenjka Conditus